Baleset

Baleset miatt pótlóbusz jár több villamos vonalán is

Befejezte, nehéz döntést hozott meg a szklerózis multiplexszel diagnosztizált színésznő

| Szerző: hirado.hu
Christina Applegate közel négy évtizeden át szórakoztatta a nézőket, egészen 2021-es lesújtó diagnózisáig.

Christina Applegate tinisztárként szerzett magának világhírnevet az Egy rém rendes család színésznőjeként és karrierje ezután is szélsebesen ívelt felfele Hollywood kék egén.

Katey Sagal és Christina Applegate az Egy rém rendes család színésznői 2022. november 14-én Los Angelesben a hollywoodi Hírességek sétányán. EPA/NINA PROMMER

Azonban 2021-ben, a Dead to Me című Netflix-sorozatának harmadik évadának forgatása közben a színésznő megkapta a lesújtó hírt: szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. Egy darabig próbálta titokban tartani és küzdeni a betegséggel, ami végül felülkerekedett rajta.

A szklerózis multiplex az orvostudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan betegség, és egyelőre nem ismert, hogy pontosan mi okozza, de egyes gyógyszerek és kezelések enyhíthetik a tüneteket.

Kapcsolódó tartalom

Miután a sorozat forgatása befejeződött, a színésznő búcsút intett a kamera előtti életének, mivel a betegség folyamatosan olyan kihívások elé állította, amelyek ellehetetlenítették a munkától.

„Nem, nem, nem. Valószínűleg nem fogok többé kamera előtt dolgozni. Ez egy előrehaladó betegség. Nem tudom, hogy rosszabbodni fog-e, de szinkronszerepeket még tudok vállalni. Valamiből el kell tartanom a családom, és az agyamnak is jót tesz, ha foglalkoztatom.”

Christina korábban is nyíltan beszélt az egészségügyi problémáiról, hogy felhívja a betegségekre a figyelmet és bátorítsa azokat, akik hasonlókkal küzdenek.

2008-ban mellrákkal diagnosztizálták, és kettős masztektómián esett át. 2017-ben eltávolították a petefészkeit és a petevezetékét, a rák kockázatának csökkentése érdekében.

Ajánljuk még