Aktuális

Robbanás rázta meg Gyenesdiást, mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Tűz ütött ki a forgatáson, hat ember megsebesült

| Szerző: hirado.hu
Nem ment minden a leggördülékenyebben a Gladiátor folytatásának forgatásán.

Véget ért a nagy hollywoodi színészsztrájk, fellélegzett a szakma, köztük Ridley Scott rendező is, mert végre folytathatják az új Gladiátor-film forgatását.

„Hála istennek vége van, még pár hetet kell forgatnunk. Kilencven percet már leforgattunk, legalább ennyivel megvagyunk már. Még kilencven percet megyünk”

– mondta a Deadline-nak.

Nem csoda, hogy Scott megkönnyebbült. Az új film, amely a 2000-es Oscar-díjas Gladiátor folytatása, a színészsztrájkon kívül is komoly nehézségekkel nézett szembe. A stábot olyan vádak érték, hogy a forgatáson kegyetlenül bánnak az állatokkal (főleg a lovakkal és a főemlősökkel), tűzeset is történt, amiben hat munkatárs megsérült, kettőt közülük kórházba kellett szállítani.

Kapcsolódó tartalom

A produkció jelentős részét ismét Máltán forgatták, mint az első rész esetében – emlékezetes, hogy az egyik fontos szereplő, Oliver Reed egy máltai kocsmában kapott szívrohamot, amikor ivászati versenyt folytatott egy amerikai hadihajó matrózaival.

A mostani máltai forgatást az ottani kormány azzal hálálta meg, hogy 50 millió dolláros adó-visszatérítést adott a produkciónak, ami kiváltotta az érintett önkormányzatok tiltakozását.

Az új Gladiátor-film cselekménye jóval az első rész története után játszódik, a felnőtté vált Lucius (Paul Mescal), az első részben Joaqiun Phoenix által játszott Commodus császár unokaöccse kalandjait mutatja be. A sztárparádét olyan színészek garantálják, mint Denzel Washington, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Fred Hechinger és Pedro Pascal.

Ajánljuk még