Megrázó

Lezuhant a repülő, egy szenátor és egész családja elhunyt

Visszaéltek Tom Hanks arcával, nem hagyta annyiban

| Szerző: hirado.hu
Jogtalanul használhatták fel Tom Hanks arcát egy fogászati kezelés reklámjához. A kétszeres Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színész Instagram-oldalán figyelmeztette rajongóit a csalásra.

Kapcsolódó tartalom

Tom Hanks figyelmeztette rajongóit, hogy egy fogászati kezelés reklámja, amely látszólag az ő képmását használja, valójában hamisítvány, és a mesterséges intelligencia segítségével készült.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Hanks (@tomhanks) által megosztott bejegyzés

A 9,5 millió Instagram-követőjének küldött üzenetében a színész azt írta, hogy a képét az engedélye nélkül használták fel.

„Vigyázat! Terjed egy videó, ami valamilyen fogászati kezelés reklámoz, amiben az én arcomat használják, amit mesterséges intelligenciával mozgattak. Semmi közöm hozzá” – írta a 67 éves színész.

Az Oscar-díjas színész a múltban aggodalmát fejezte ki a mesterséges intelligencia filmes és televíziós felhasználásával kapcsolatban, bár nem zárkózott el attól, hogy jóváhagyja digitálisan módosított verzióit a filmekben. A 2004-es számítógépes animációs filmben, a Polar Expresszben például a színész CGI-verziója szerepelt.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Tom Hanks amerikai színész (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

Forrás: The Guardian

Ajánljuk még