Aktuális

A tornaóra végén holtan esett össze egy szabolcsi kisdiák

Meggyújtották Vastag Tamás kezét, de ő csak mosolygott rajta

| Szerző: hirado.hu
Ha ellenállt volna a színpad csábításának, ma nagy valószínűséggel vegyészmérnökként dolgozna Vastag Tamás. Az énekes-színész az M2 Petőfi TV Szerepcsere című rovatában élesben is kipróbálhatta, mi lett volna, ha másképp alakul a karrierje.

Hírességeket tesz próbára különböző hivatásokban az M2 Petőfi TV Friss című műsorának Szerepcsere rovata. A legutóbbi adásban Vastag Tamás a veszprémi Pannon Egyetem laborjában kapott lehetőséget arra, hogy felöltse a vegyészköpenyt. A Fonogram-díjas énekesnek nem ismeretlen a kémia világa, diákkorában vegyészmérnöki pályára készült.

„Édesapám több mint negyven évig tanított a Veszprémi Egyetem Szerves Kémia Tanszékén. Egészen kiskoromtól kezdve bejártam hozzá, emiatt hamar érdeklődni kezdtem a természettudományok iránt” – kezdte Vastag Tamás, aki a forgatáson kipróbálhatta a tűzijáték-készítést, és kis segítséggel rakétát is alkothatott műanyag palackból.

„Az embernek biztonságot ad, ha érti, hogyan épül fel a körülötte lévő világ. Nekem mindig elégedettséget okozott, amikor a kísérletekkel szemléltették ezeket a folyamatokat, de matematika tagozatos gimnazistaként szerettem a kémia nem látványos részét is” – jegyezte meg az énekes. Hozzátette, hogy ha annak idején nem szólítja el a színpad a tudomány világától, akkor biztosan vegyészmérnök vált volna belőle, és nem zárja ki, hogy egy nap visszatér a kémialaborba. Kíváncsian figyeli, hogy két kisfia milyen területek iránt mutat érdeklődést, a kémia világa a „tudós” nagypapa tudományos mutatványai miatt őket is lenyűgözi.

Friss – minden hétköznap 21 órától az M2 Petőfi TV műsorán.

Ajánljuk még