Aktuális

Jó hírek érkeztek az esztergomi robbantásban megsérült tűzoltókról és TEK-esekről

Súlyos betegsége miatt újra tanul járni a világhírű énekes

| Szerző: hirado.hu
Az indie énekes-dalszerzőt egy ritka autoimmun betegséggel, Guillain–Barré-szindrómával diagnosztizálták.

Sufjan Stevens amerikai énekes, akit 2018-ban Oscar-díjra jelöltek Mystery of Love című daláért, most a Twitteren jelentette be rajongóinak, hogy súlyos betegsége miatt már járni sem tud.

„A múlt hónapban egy reggel felébredtem, és nem tudtam járni. A kezeim, a karjaim és a lábaim zsibbadtak és bizsergettek, nem volt erőm. Nem éreztem őket, teljesen mozgásképtelen voltam. A bátyám vitt el a sürgősségire, és egy sor vizsgálat után kiderült, hogy egy Guillain–Barré-szindróma nevű, ritka autoimmun betegségem van”

– magyarázta Stevens a rajongóinak eltűnésének okát.

Az énekes elmondta, hogy a betegség kezelhető immunhemoglobin-infúziók beadásával, ami egy ötnapos kúra.

Kapcsolódó tartalom

„Nagyon ijesztően hangzik, és az is volt, de működött. Körülbelül két hetet töltöttem az ágyhoz kötve, miközben az az orvosaim mindent megtettek, hogy életben tartsanak és stabilizálják az állapotomat. Az életemet köszönhetem nekik.”

Sufjant szeptember 8-án átszállították egy rehabilitációs központba, ahol intenzív fizikoterápia és foglalkozásterápia segítségével tanul újra járni.

„Ez egy lassú folyamat, de azt mondják, hogy meg fogok gyógyulni, csak sok idő, türelem és kemény munka kell hozzá A legtöbb GBS-es ember egy éven belül megtanul újra magától járni, úgyhogy bizakodó vagyok” – írta Stevens.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még