Gyász

Elhunyt a legendás operaénekes

Járni sem tud rendesen, visszavonul a hollywoodi legenda

| Szerző: hirado.hu
A 90 éves Michael Caine őszintén vallott egészségügyi állapotáról, ami miatt bot nélkül már közlekedni sem tud.

Nagy port kavart Michael Caine 2021-ben, amikor azt mondta, hogy a Lina Roessler rendezőnő Best Sellers című vígjátékában játszott szerepe lehet az utolsó a karrierjében. A kétszeres Oscar-díjas színész képviselői gyorsan tisztázták, hogy Caine bejelentése korai volt, és hogy már akkor két új filmben való szereplést fontolgatott. Azonban úgy tűnik, tényleg kész nyugdíjba menni a színész.

„Már rohadtul 90 éves vagyok, és nem tudok rendesen járni meg minden. Most már úgymond nyugdíjas vagyok”

– mondta a The Telegraphnak.

Ha Caine valóban visszavonul, akkor az utolsó filmje a hamarosan bemutatásra kerülő The Great Escaper lesz. A Glenda Jackson főszereplésével készülő film Bernard „Bernie” Jordan igaz történetén alapul, aki 89 évesen eltűnt az idősek otthonából, hogy Franciaországba utazzon, és részt vegyen a normandiai partraszállás, a D-nap 70. évfordulóján.

„Annyira boldog voltam, hogy megcsinálhattam. Egyszerűen imádtam Bernie karakterét. Szerintem hihetetlenül jó volt, és olyan gyönyörűen meg van írva a történet. A Covid és a többi miatt három éve nem forgattam filmet, és azt hittem, hogy végeztem. De ezt még megcsináltam, és olyan csodálatos volt” – mesélte Caine.

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés 90 évesnek lenni, Caine így válaszolt:

„A legrosszabb az, hogy annyi minden eltűnik az életedből. Nem tudsz futkározni, nem tudsz focizni, és fokozatosan rájössz, hogy közeledsz a halálhoz. De nekem boldog életem volt. Van két gyermekem, három unokám és egy feleségem. A lehető legjobb életem volt, amit csak el tudtam képzelni.”

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még