Aktuális

Jön a vihar! Térképen mutatjuk, mi várható

Bangó Margit szeretné megélni ükunokája születését  

Másodjára is meggyógyult rákbetegségéből Bangó Margit. A Kossuth-díjas előadóművész az Almárium vendégeként mesélt állapotáról, valamint felidézte, hogyan indult karrierje, és bepillantást engedett családi életébe is.

Bangó Margit mindig szívesen tér vissza a közmédia stúdióiba. 1967-ben, 17 évesen itt indult el világra szóló karrierje, amikor édesanyja biztatására jelentkezett a Magyar Rádió tehetségkutató versenyére. Akkor még születési nevén, Szabó Margitként próbált szerencsét, és bár nagy vágya volt, hogy közönség előtt énekeljen, elképesztő lámpaláz lett rajta úrrá.

„Én voltam ott az egyetlen cigánylány, rettenetesen zavarban voltam. Nem jutott eszembe egy dal sem, majd a zenészek biztattak, hogy csak kezdjem el és kísérnek. Hazatérve szomorúan mondtam, hogy nem sikerült jól, de kis idő múlva mégis pozitív visszajelzést kaptam” – emlékezett vissza bemutatkozására Bangó Margit az Almárium vendégeként. A művésznő az utóbbi években egészségi állapota miatt a megszokottnál kevesebb fellépést vállalt és mindent megtett gyógyulásáért, így másodjára is legyőzte a rettegett betegséget.

„Isten az orvosok orvosa. Egy év alatt három műtétem volt, de az utolsó vizsgálat már negatív eredményt mutatott. Bízom benne, hogy a következő viziten is minden rendben lesz” – tette hozzá Bangó Margit. Úgy érzi, a rákbetegség legyőzésével visszatért az ereje: egyre több házimunkát végez, a napokban 12 kiló cseresznyepaprikát rakott el savanyúságként. Gondos kezeire nagy szükség van, hiszen a nyáron újabb taggal bővült a családja: júliusban unokája, Mónika férjhez ment. A büszke nagymama már nagyon várja, hogy a fiataloknak gyermekük szülessen. Az egyik dédunokája szintén „eladósorba” kerül hamarosan, így akár első ükunokája érkezését is megélheti. A teljes beszélgetés újranézhető az Almárium Médiaklikk-oldalán.

Almárium – hétköznap 13:40-től és 15:00-tól a Dunán.

Ajánljuk még