Aktuális

Egyik tragédia a másik után: lezuhant egy helikopter, a legénység több tagja életét vesztette

Súlyos betegséggel küzd a legendás sorozat színésze

| Szerző: hirado.hu
John J. York, a General Hospital sztárja, elárulta, hogy két komoly betegséggel diagnosztizálták nemrég, ami miatt egy időre visszavonul a színészettől.

A legendás szappanopera, a General Hospital sztárja, John J. York, aki 1991 óta játszik a sorozatban, elárulta, hogy rövid szünetet tart a forgatásokban, miután két vér- és csontvelőbetegséggel diagnosztizálták.

„Tavaly decemberben mielodiszpláziás szindrómát és myeloma multiplexet diagnosztizáltak nálam. Két vér és csontvelőt érintő betegséget”

– mondta a 64 éves színész.

A mielodiszpláziás szindróma (MDS) olyan betegségek gyűjtőneve, melyeknél a csontvelő illetve a vérképzés abnormálisan működik, így nem képződik megfelelő mennyiségű vérsejt – írja a Trombózis- és Hematológiai Központ.

Kapcsolódó tartalom

A myeloma multiplex pedig a plazmasejtek daganatos megbetegedése, melyre az jellemző, hogy ezek a sejtek oly mértékben felszaporodnak a csontvelőben, hogy gátolják a normális vérképzést.

„Az elmúlt hónapok során három csontvelőbiopszián voltam, sok kemoterápiás kezelésen estem át, néhány hét múlva újabb kemoterápia következik, és közeledek a csontvelő-átültetéshez.”

York számára a gyógyulás esélyét nagyban növelné az átültetés, ehhez azonban potenciális donorra van szükség. Általában először a rokonok között keresnek megfelelő donort, de amennyiben nem találnak, akkor az úgynevezett donoradatbázishoz, nemzetközi regiszterekhez fordulnak.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még