Aktuális

Uniós biztos: Az EU azon dolgozik, hogy megkönnyítse az ukrán gabonaexportot

Lámpaoszlopnak csapódott, a lángoló autóban lelte halálát – 50 éves lenne Paul Walker

| Szerző: hirado.hu
Meadow Walker 15 évesen vesztette el édesapját, akinek tragikus halálát a mai napig nem dolgozta fel.

A Halálos iramban-filmek sztárja 2013. november 30-án negyvenévesen hunyt el egy tragikus autóbaleset következtében. A néhai színész születésnapjáról 24 éves lánya az Instagramon emlékezett meg egy fotóval, melyen Meadow kislányként ül apjával a kertben.

„Boldog születésnapot az őrangyalomnak. Köszönöm a szereteted, az útmutatásod, a barátságod és azt, hogy arra neveltél, hogy meglássam a világ minden szépségét. Te voltál a legkedvesebb, legszerényebb, legnagylelkűbb és leggondosabb lélek, akit ismertem. Már fiatalon megtanítottál arra, hogy mindig mindenkivel tisztelettel bánjak, jót tegyek, és vigyázzak a bolygónkra. Szeretlek. és minden nap hiányzol”

– írta lánya Instagram-posztjában.

Meghibásodás vezetett a tragikus balesethez

Paul egy Porsche 2005 Carrera GT utasa volt, amikor a barátja vezette jármű nagy sebességgel lámpaoszlopnak csapódott és lángra lobbant 2013 novemberében a kaliforniai Santa Claritában. A tragédiában Walker barátja, az autót vezető Roger Rodas pénzügyi tanácsadó is elhunyt.

A 38 éves Rodas és a 40 esztendős Walker rajongtak az autósportért, társtulajdonosai voltak egy autóversenyző-csapatnak, Rodas maga is indult autóversenyeken, professzionális szinten vezetett, ezért is feltételezték, hogy az autó meghibásodása vezethetett a tragédiához.

A gyártót végül nem találták hibásnak, azonban Walker lánya, Meadow évekig pereskedett a Porschéval. A mai napig is a vállalatot tartja felelősnek azért, hogy olyan hibás autót készítettek, amely végzett az apjával, mivel nem épített be a kocsiba olyan biztonsági berendezéseket, amelyek megelőzhették volna a balesetet, vagy legalább megóvhatták volna Paul Walker életét. A Porsche-gyár szerint ugyanakkor nem felelősek a balesetért.

Szakértők szerint nem műszaki hiba, hanem egyértelműen a gyorshajtás vezetett a halálos kimenetelű balesethez. Az autógyártó beperlésével Rodas családja is próbálkozott, ám a szövetségi bíró szerint nem tudtak semmilyen érdemi bizonyítékot felmutatni, amely azt támasztotta volna alá, hogy a gyár hibája okozta volna a tragédiát.

Édesapja nyomdokain

Meadow évek óta bontogatja szárnyait a modellszakmában, de az áttörő lehetőségek sokáig elkerülték. A fiatal szépség először két évvel ezelőtt jelentette be, hogy a neves divatmárka, a Proenza Schouler arca lesz, majd nem sokkal később már a Givenchy kifutóján debütált a párizsi divathéten. A bemutató hatalmas visszhangot kapott, így nem elképzelhetetlen, hogy Meadow hamarosan a legkeresettebb modellek sorát gyarapítja.

A sztárcsemete nemrégiben színésznőként debütált, ráadásul apja sikersorozatában, a Halálos iramban tizedik részében, a Fast X-ben.

Meadow Walker saját jótékonysági szervezetét is irányítja, amit 2015-ben hozott létre édesapja emlékére. Az alapítvány rászoruló gyermekek megsegítése mellett a környezet és az óceánok védelmével foglalkozik.

Ajánljuk még