Gyász

Elhunyt a legendás televíziós műsorvezető

Elhunyt a legendás tévés

| Szerző: hirado.hu
Halálának szomorú hírét családja osztotta meg a nyilvánossággal.

88 éves korában elhunyt Sir Michael Parkinson újságíró, a beszélgetős műsorok „királya”.

Sir Michael Parkinson, akit barátai és rajongói csak Parkynak hívtak, Nagy-Britannia egyik legismertebb műsorvezetője volt.

Parkinson 2000 interjút készített a legismertebb nevekkel az élet minden területéről, beleértve a királyi családot is. Az öt évtizeden át tartó rendkívüli televíziós karrierje során olyan hírességekkel beszélgetett, mint a David Beckham, George Best focisták, Madonna, Meg Ryan, Helen Mirren, Billy Connolly, David Bowie és Céline Dion. De vendége volt a már elhunyt Muhammad Ali, John Lennon és Orson Welles is.

Parky, aki 1971 és 1982 között, majd 1998 és 2007 között vezette műsorát, utoljára áprilisban jelent meg a nyilvánosság előtt.

A 2022-ben megjelent My Life in Sport: Memories, Moments and Declarations című könyvében a műsorvezető elárulta, hogy a legfélelmetesebb vendége a néhai edinburgh-i herceg, Fülöp volt, aki gyanúja szerint kezdettől fogva ellenszenvvel viseltetett iránta.

Kapcsolódó tartalom

A néhai királynő, II. Erzsébet 2008-ban a Buckingham-palotában lovaggá ütötte, ami után így nyilatkozott a műsorvezető:

„Soha nem számítottam rá, hogy lovaggá ütnek, nagyobb valószínűségét láttam annak, hogy egyszer űrlénnyé változom.”

2013-ban nyíltan beszélt arról, hogy egy rutinvizsgálaton kiderült, prosztatarákja van. Sir Michael Parkinson 1959-ben szerelmét, Maryt vette feleségül, és később három gyermekük született.

Ajánljuk még