Megrázó

Autó csapódott az általános iskolába, egy kislány meghalt

Érkezik a Harry Potter-sorozat, és már azt is tudjuk, hogy Daniel Radcliffe visszatér-e

| Szerző: hirado.hu
Hamarosan visszatérhetünk Roxfortba. Íme minden, amit a varázslóvilág folytatásáról tudunk.

Varázsló vagy, Harry – már megint. A szeretett Harry Potter-regényeken alapuló tévésorozatot hivatalosan is megrendelték az HBO Maxnál – árulta el a streamingszolgáltató április 12-én.

J. K. Rowling írónő hét fantasy regényében – kezdve az 1997-es Harry Potter és a bölcsek köve című könyvvel – mesélte el egy fiatal fiú Harry Potter történetét, aki a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola diákjaként küzd a gonosz erők ellen. A könyvek sikere vezetett a Warner Bros. kasszasiker-filmsorozatához, amely 2001-től 2011-ig futott az imádott főszereplőkkel, Daniel Radcliffe-fel, Rupert Grinttel és Emma Watsonnal.

Az utolsó Harry Potter-filmet követő években a varázslóuniverzum kibővült a Fantasztikus állatok előzményfilmekkel, egy Tony-díjas színpadi darabbal, a Harry Potter és az elátkozott gyermekkel, egy Emmy-jelölt kvízműsorral, amelynek házigazdája Helen Mirren színésznő volt, valamint a Harry Potter 20. évfordulója alkalmából egy jubileumi különkiadással, amely újraegyesítette az aranytriót, valamint olyan sztárokat hívott újra a kamerák elé a Harry Potter égisze alatt, mint Gary Oldman, Helena Bonham Carter és Robbie Coltrane, akinek ez volt a halála előtti utolsó szereplése.

Mivel J. K. Rowlingot továbbra is támadják transzellenes megjegyzései miatt, és a legutóbbi Fantasztikus állatok film is rosszul teljesített a kasszáknál, úgy tűnt, hogy Potter világa határozatlan időre szünetet tarthat. Ez azonban nem is állhatna távolabb az igazságtól. Íme minden, amit a közelgő Harry Potter-projektekről tudunk.

A helyzet a következő: a Harry Potter-rajongók már évek óta vágytak arra, hogy visszatérjenek az eredeti történethez. A probléma az, hogy a legtöbben valójában arra vágytak, hogy a világot a már ismert Harry Potter-történet keretein belül fedezzék fel. Beszélünk itt egy Voldemort-előzménysorozatról, egy Roxfort-alapítók-sorozatról vagy Holdsáp, Féregfark, Ágas és Tappancs, a Tekergők Térképe megalkotóinak történetéről.

@thehelenofjoy Which Harry Potter spin off would you love to see? Let it be known in the comments 💕✨🪄⚡️🦉 #harrypotter #harrypotterseries #themarauders #tomriddle #harrypottertok #hptok #potterheads ♬ Harry Potter Fantasy Magic School(1007285) – Hamo

A Warner Bros. által összeállított projekt azonban éppen az eredeti sztorihoz nyúl vissza, a rajongók legnagyobb bánatára. A projektet J. K. Rowling hét Harry Potter-könyvének „hű adaptációjaként” írják le, minden évad egy regényről fog szólni.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a közönségnek lehetőséget adhatunk arra, hogy teljesen új módon fedezzék fel Roxfortot. A Warner Bros. Television J. K. Rowlinggal együttműködve mélyen elmerül az ikonikus könyvek mindegyikében”

– mondta Casey Bloys, az HBO vezetője.

Rowling tehát executive producerként fog tevékenykedni a sorozatban, David Heyman pedig, aki egykor mind a nyolc Harry Potter-film producere volt, szintén tárgyal az HBO-val.

A hamarosan érkező sorozat hírének hallatán az eredeti filmek sztárjait, például Daniel Radcliffe-et és Rupert Grintet is elkezdték kérdezgetni, hogy visszatérnének-e az új Harry Potter-projektben.

via GIPHY

„Nekem nagyon úgy tűnik, hogy egy új sorozatot szeretnének, és azt szeretnék, ha valaki más játszaná Harryt. Szóval szerintem nagyon furcsa lenne, ha én is felbukkannék. Szerintem a Potter-könyvsorozat mindig is nagyobb volt, mint egy értelmezés vagy egy franchise. Szóval jó lesz látni, ahogy a staféta továbbadódik”

– mondta Daniel az Access Hollywoodnak.

„Szeretném, ha a Harry Potterből tévésorozatot csinálnának. Szerintem nagyon jól működne. Bár Ron volt hosszú évekig az életem és mélyen azonosulni tudtam vele, itt az ideje, hogy átadjam a lehetőséget, hogy valaki más keltse életre a karaktert, aki a szívemhez nőtt” – mondta Grint a GQ magazinnak.

Ugyan Danielt és Rupertet már nem valószínű, hogy újra láthatjuk egy új Harry Potter-produkcióban, a stáb egy másik tagja, Ralph Fiennes, aki a gonosz Lord Voldemortot keltette életre a filmekben, bevallotta, hogy benne lenne, hogy újra eljátssza a karaktert, ha kapna rá lehetőséget. „Persze, hogyne, ez nem is kérdés.”

Sokakat foglalkoztatott még az a kérdés is, hogy filmvászonra viszik-e valaha a 2016-ban bemutatott Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarabot? Ez tűnik ugyanis a Harry Potter-filmsorozat leglogikusabb folytatásának a mozivásznon.

Kapcsolódó tartalom

Amennyiben a stúdió egyszer bejelenti, hogy készen állnak leforgatni Harry, Ron és Hermione gyerekeinek kalandjait a Roxfortban, úgy Chris Columbus, az első két Harry Potter-film rendezője készen áll.

„Még mindig fantáziálok arról, hogy a Harry Potter és az elátkozott gyermek című filmet az eredeti szereplőgárdával rendezzem meg.”

Nos, hogy mi lesz Az elátkozott gyermek sorsa, még nem tudni. Jelenleg egyébként is égetőbb kérdés foglalkoztatják a rajongókat. Mégpedig az, hogy kik alakítják majd imádott szereplőiket a Harry Potter-sorozatban. Minden bizonnyal erre a bejelentésre sem kell már sokat várni.

Ajánljuk még