Időjárás

Mutatjuk, milyen idővel kezdődik az igazi július

Ki nem találja, ki volt még esélyes Indiana Jones szerepére!

| Szerző: hirado.hu
Nem Harrison Ford volt a készítők első választása a legendás régészprofesszor szerepére.

Több mint negyven évvel az első Indiana Jones-film bemutatója után derült fény arra, hogy Harrison Ford csupán azért kapta meg a kalandvágyó régészprofesszor szerepét, mert a Három férfi és egy bébi sztárja, Tom Selleck végül visszamondta a lehetőséget a sikeres Magnum-sorozat kedvéért.

Ford éppen akkor fejezte be a Star Wars – A Birodalom visszavág forgatását, és a rendező George Lucas kérte meg, hogy olvassa el az Indiana Jones forgatókönyvét.

A Lucasfilm által 2015. április 16-án közreadott kép a Han Solót játszó Harrison Ford amerikai színészről és Csubakka karakteréről az új Csillagok háborúja hetedik, Az ébredő Erő című film egyik jelenetéből (Fotó: MTI/AP/Lucasfilm)

„Nem tudtam, hogy ez egy olyan forgatókönyv volt, amelyet valaki mással akartak elolvastatni”

– mesélte a színész, aki lelkesen várta, hogy Steven Spielberggel dolgozhasson együtt.

Ford azt is elmondta, hogy nem gondolta, hogy az első film egy egész franchise-t fog szülni, arra pedig végképp nem számított, hogy négy évtized alatt még négy játékfilmet fog készíteni a régészprofesszor szerepében.

Az Indiana Jones-sorozatban 1981 és 2023 között öt film készült, a legújabb részt, az Indiana Jones és a sors tárcsáját június 29-én kezdték el vetíteni a hazai mozikban.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még