Aktuális

Orbán Viktor Albániában tárgyal

Nem bír a rajongókkal a Harry Potter házában élő lakó

| Szerző: hirado.hu
A Harry Potter-rajongók százszámra zarándokolnak el a címszereplő varázsló gyerekkori otthonához, a Surrey megyei Little Whinging kitalált városába, ahol a Dursley családdal a Privet Drive 4. szám alatt lakott.

A családi ház, amely valójában az angliai Bracknellben, Berkshire-ben található, volt az az otthon, ahol Harry a lépcső alatt élt Petunia nénikéjével, Vernon bácsival és Dudley unokatestvérével.

A névtelenül nyilatkozó háztulajdonos a Sunnak elmondta, hogy a rajongók mindennap megjelennek a házuknál – és néhányan még a kerítésükre is felmásznak, és bekopogtatnak az ajtón.

A háztulajdonos bizarrnak tartja, hogy az emberek könnyes szemmel jelennek meg, és kiöltöznek, hogy pózoljanak az ikonikus ház előtt.

„Rengetegen kopognak be nap mint nap, és az engedélyünket kérik, hogy képet készíthessenek a ház előtt. Bár a legtöbben még csak meg sem kérdezik.”

via GIPHY

Ennek ellenére a lakók megértik a felhajtást és még az autójukkal is arrébb állnak, hogy az odalátogató Harry Potter-rajongók jobb fotókat készíthessenek.

„Tisztában voltunk a házvásárlás előtt, hogy milyen ingatlant veszünk, de arra senki nem készített fel minket, hogy a rajongók egész nap, mindennap itt lesznek.”

Bár a 4 Privet Drive mind a nyolc J. K. Rowling könyvsorozatának filmadaptációjában szerepelt, a tényleges otthont csak az első filmben használták, mielőtt a házat – és az egész utcát – egy stúdióban díszletté alakították.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még