Időjárás

Mutatjuk, hol csapnak le a zivatarok

Harry hazament, de sem Károly, sem Vilmos nem volt rá kíváncsi

| Szerző: hirado.hu
A herceg három napot töltött Londonban a telefonhekkelési perben való meghallgatása miatt, mely alatt senkivel nem találkozott a királyi családból.

Harry herceg már vissza is tért Montecitóba, miután az Egyesült Királyságba repült, hogy két napon át a Mirror telefonhekkelési pere kapcsán a legfelsőbb bíróságon megtegye tanúvallomását.

A sussexi herceg a látogatás során nem látogatott el sem apjához, Károly királyhoz, sem bátyjához, Vilmoshoz, ahogyan a család sem törte magát, hogy legalább az ötórai tea mellett elbeszélgessenek egy kicsit Harryvel, miután a koronázási ceremónia során sem jutott erre idő.

A Telegraph szerint Harry három éjszakát töltött az egykor Meghannal közös Frogmore Cottage-ban, ahol várhatóan ez volt az utolsó látogatása, mivel apja gyakorlatilag kilakoltatta a hercegi párt a felújított ingatlanból, hogy beköltöztesse helyükre András herceget.

Vilmos feleségével, Katalinnal a héten számos eseményen részt vett a windsori otthonuk, az Adelaide Cottage közelében, mindössze 700 méterre Frogmore-tól, ahol Harry tartózkodott az elmúlt napokban, kedden pedig édesapja is visszatért romániai látogatásáról, így ez nem lehetett volna kifogás, a találkozó azonban ezúttal is elmaradt.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Harry és a család viszonya nem csak rideg, de gyakorlatilag meg is szűnt, tekintve, hogy maximum hivatalos meghívókkal és válaszlevelekkel kommunikálnak egymással.

Kapcsolatuk megromlása három évvel ezelőtt kezdődött, amikor Harry bejelentette, hogy felhagy a királyi család képviseletében végzett hivatalos tevékenységével, feleségével és fiával Kaliforniába költözik. És akkor még nem is említettük a botrányinterjúkat Oprahnál, a Vilmost és Károlyt rossz színben feltüntető Netflix-sorozatot és a Tartalék című könyvet, melynek vallomásai mind-mind csak tovább mélyítettek a család és Harry közötti szakadékot.

Kapcsolódó tartalom

Látszólag Harryt nem zavarja, hogy családja nem kíváncsi rá, hiszen már házassága előtt is több interjúban elárulta, hogy nem igazán találja a helyét a királyi családban, és egészen másfajta jövőt képzel el magának és családjának.

Hogy mennyire megszenvedte fiatalkorát, arról a hét elején kezdődött telefonhekkelési per során többször is mélyrehatóan beszámolt, melyért a brit bulvársajtót tette nagyrészt felelőssé.

A sussexi herceg pert indított a Daily Mirror című brit tömeglap kiadója (Mirror Group Newspapers, MGN) ellen, kártérítési kötelezettség megállapítása mellett azt is kérve, hogy a bíróság nyilvánítsa törvénysértőnek a cég által kiadott lapok vele szemben alkalmazott korábbi információgyűjtő gyakorlatát.

Harry 55 oldalas keresetet terjesztett a londoni felsőbíróság elé, részletezve azokat a cikkeket, amelyeket az MGN lapjai – a Daily Mirror mellett a Sunday Mirror, a The People és a Sunday People – közöltek.

Kapcsolódó tartalom

Ezek a cikkek a herceg szerint olyan magánjellegű és bizalmas információkat tartalmaztak róla és ismerőseiről, amelyek annak idején nem voltak köztudomásúak, így az alperes sajtótermékei valószínűleg törvénysértő módon juthattak hozzájuk.

A mostani felsőbírósági polgári peres eljárás várhatóan még hetekig eltart, és a bíró számos további tanú meghallgatása után dönt majd arról, hogy a Mirror-lapoknak kell-e kártérítést fizetniük.

Ajánljuk még