Aktuális

Európa egyik legnagyobb katasztrófája: 150 tonna motorolaj került a Dnyeper folyóba, 80 települést fenyeget az áradás

Különleges nevet kapott a hercegnő újszülött kisfia

| Szerző: hirado.hu
Fiúgyermeknek adott életet Eugénia hercegnő, a brit uralkodó, III. Károly király 33 esztendős unokahúga, a néhai II. Erzsébet királynő unokája. Az újszülött a 13. helyre került a brit trónutódlási sorban, így II. Erzsébet legkisebb fia, a most 59 éves Eduárd edinburgh-i herceg egyel lejjebb került, már csak 14. a sorban.

A gyermek – Eugénia második fia –, aki az Ernest George Ronnie nevet kapta, múlt kedden jött a világra, de a hercegnő csak hétfőn, az Instagramon jelentette be a kisfiú megszületését.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Princess Eugenie (@princesseugenie) által megosztott bejegyzés

Ernest George Ronnie a hétfő esti bejelentés szerint 7 font és 1 uncia, vagyis valamivel több mint 3200 gramm súllyal született.

A brit királyi család legújabb tagja a nevét Eugénia dédnagyapja, V. György király után kapta, akinek a középső neve Ernest volt. Emellett Eugénia férjének, Jack Brooksbanknek a néhai édesapját is George-nak hívták. A Ronnie-t anyai ágról, Eugénia másik nagypapája, Ronald Fergusson után kapta.

Eugénia első gyermeke, August Philip Hawke februárban ünnepelte második születésnapját.

A hercegnő, aki angol irodalmat és történelmet tanult Newcastle egyetemén, a 11. a brit trónutódlási sorban, nővére, Beatrix hercegnő után, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója.

Jóllehet hercegnőként és a néhai uralkodó unokájaként jogosult a „királyi fenség” megszólításra, a királyi család hivatalos tevékenységében nem vesz részt, polgári állása van, a londoni Hauser and Wirth kortárs képzőművészeti galéria igazgatói tisztségét tölti be.

Eugénia és polgári származású férje, Jack Brooksbank 2018. október 12-én házasodott össze.

Az esküvő a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában volt, II. Erzsébet királynő és két éve, életének századik évében elhunyt férje, Fülöp herceg, valamint 850 meghívott vendég jelenlétében.

Jack Brooksbank 2010-ben, egy svájci sítúrán ismerkedett meg Eugéniával, és öt éve, nicaraguai utazásuk idején kérte meg a hercegnő kezét.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még