Aktuális

Megöltek egy idős nőt Nyíregyházán, szökésben a gyilkos

Döntött a bíróság a halálos lövést leadó Alec Baldwin ügyében

| Szerző: hirado.hu
A színész peren kívüli megállapodást kötött az elhunyt operatőr, Halyna Hutchins családjával, melyet az ügyészség most jóváhagyott.

A bíró jóváhagyta a megegyezést az Alec Baldwin és a néhai operatőr Halyna Hutchins családja közötti, jogtalan haláleset miatt indított perben.

A színész és az operatőr családja zárt tárgyalást követően kötött egyezséget – derül ki Barry Massey, az új-mexikói bíróságok közigazgatási hivatalának sajtószóvivője által kiadott közleményből. Az egyezség részleteit, valamint az egyezséggel kapcsolatos dokumentumokat és anyagokat titkosították, így azok nem állnak a nyilvánosság rendelkezésére.

A hír azután érkezett, hogy az ügyész áprilisban hivatalosan is ejtette Alec Baldwin színész-rendező ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vádját a Rust című westernfilm forgatásán történt halálos tragédia miatt.

Kapcsolódó tartalom

A fegyverekért felelős felügyelő Hannah Gutierrez-Reed ellen a vád változatlanul maradt gondatlanságból elkövetett emberölés. Azt is hangsúlyozták, hogy a nyomozás változatlanul zajlik, és nem zárták ki az újbóli vádemelést Alec Baldwin ellen, hozzátéve, hogy a mostani döntés nem mentesíti a színészt a bűnügyi elszámoltathatóság alól. A bíróság előtti bizonyítási eljárás május elején kezdődött, ennek végeredménye a Baldwin és a Hutchinsék közötti megállapodás.

A per során felmerült új tény szerint 2021-es forgatáson használt kellékpisztolyon olyan módosítást hajtottak végre, aminek eredményeként a fegyver a ravasz meghúzása nélkül is elsülhetett.

Alec Baldwin az eljárás során mindvégig azt állította, hogy a fegyver a ravasz meghúzása nélkül lépett működésbe. Az változatlanul kérdés, hogy a fegyverbe miként került éles lőszer. 2021 októberében a Rust című westernfilm forgatásán egy próba során a színész kezében tartott fegyver elsült, és halálosan megsebesítette az operatőr Halyna Hutchinst, valamint megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát is.

A bűncselekmény vádjának ejtése ellenére Halyna Hutchins további rokonainak ügyvédje azt közölte pár hete, hogy a színész-rendező ellen indított polgári peres eljárástól nem tekintenek el.

Ajánljuk még