Aktuális

Elfogták a tengelici gyilkost, aki leszúrt egy nőt

A pápa áldását is megkapta Martin Scorsese új filmje

| Szerző: hirado.hu
Az elismert rendező, Martin Scorsese már készül következő projektjére, ami ezúttal Jézus Krisztusról fog szólni.

A Taxisofőr 80 éves rendezője Ferenc pápától kapott áldást készülő filmjére.

Miután a múlt héten részt vett a cannes-i filmfesztiválon, Scorsese Olaszországba látogatott, és hétfőn beszélgetést folytatott Antonio Spadaróval, a La Civiltà Cattolica című folyóirat főszerkesztőjével.

A beszélgetésben elárulta, hogy nemrég volt alkalma találkozni a 86 éves pápával.

Budapest, 2023. május 23.
Ferenc pápa viaszszobra a budapesti Madame Tussauds kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án. Több világváros után május 25-én Budapesten is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Madame Tussauds panoptikum 51 élethű magyar és nemzetközi viaszfigurával.
MTI/Bruzák Noémi

„A pápa művészekhez intézett felhívására az egyetlen általam ismert módon válaszoltam: elképzeltem és megírtam egy Jézusról szóló film forgatókönyvét”

– mondta.

Az Aviátor rendezője – aki katolikusnak nevelkedett, és filmjeiben gyakran foglalkozik vallási témákkal – az interjúban elismeréssel nyilatkozott Pier Paolo Pasolini 1964-es eposzáról, A Máté evangéliuma című filmről, valamint arról, hogy milyen tapasztalatokat szerzett az 1988-as Krisztus utolsó megkísértése című drámájából.

Scorsese még azt is elárulta, hogy fiatalabb korában fontolgatta, hogy papnak áll, és mindig is vágyott arra, hogy filmet készítsen a papságról.

London, 2019. október 13.
Martin Scorsese amerikai rendezõ érkezik a The Irishman címû filmjének bemutatójára a Londoni Filmfesztiválon 2019. október 13-án.
MTI/EPA/Andy Rain

„Amikor fiatalabb voltam, azon gondolkodtam, hogy filmet készítek a papi hivatásról. Én magam is Principe atya nyomdokaiba akartam lépni, hogy úgy mondjam, pap akartam lenni. Elmentem egy előkészítő szemináriumba, de az első évben megbuktam” – mondta.

„És 15 évesen rájöttem, hogy a hivatás valami nagyon különleges dolog, nem lehet megszerezni, és nem lehet csak azért, mert olyan akarsz lenni, mint valaki más. Igazi hivatással kell rendelkezned”.

Frank Principe atya a Nagymenők rendezőjének tiszteletese volt gyerekkorában.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még