Baleset

Egymásba rohant három autó Tolna vármegyében, egy sérült a roncsba szorult

Harry herceg már évekkel korábban elárulta, mire készül

| Szerző: hirado.hu
Egy 2017-es interjúban már elárulta, hogy kilépne a monarchiából és új életet kezdene.

Harry Tartalék című könyvével sokkolta a világot, melynek lapjain megdöbbentő betekintést enged abba a boldogtalanságba, amelyet a királyi család tagjaként érzett.

Két évvel azután, hogy a Buckingham-palota 2021 februárjában hivatalosan bejelentette, hogy a herceg feleségével, Meghannal együtt nem lesz tovább a királyi család dolgozó tagja, az önéletrajzi könyv végre kíméletlen részletességgel bemutatta Harry valódi frusztrációját és sértődöttségét, aki hátat fordított születési jogainak, hogy a világ másik felén egy sokkal szabadabb és önállóbb életet élhessen.

Az olvasók számára egyértelmű, hogy a herceg frusztrációja már évek óta csak nőtt, jóval azelőtt, hogy 2016 júliusában találkozott volna Meghan Markle-lel.

A Daily Mail legújabb cikke egy korábbi interjú alapján meséli el, hogy a már 38 éves herceg valójában évekkel korábban is a királyi családtól való elszakadást fontolgatta, csupán pár hónappal azután, hogy megismerkedett azzal a nővel, aki később Sussex hercegnéje lett. Ekkor azonban még nem hogy esküvő, de az eljegyzés sem volt a láthatáron.

Harry herceg és Meghan Markle (Fotó: MTI/EPA/Pool/PA/Dominic Lipinski)

Harry 2017 júniusában adott interjút Angela Levin szellemírónak, akinek Kamilla királynéról szóló önéletrajzi könyve nemrégiben került a polcokra. A beszélgetés alkalmával Harry egyértelműen kijelentette, hogy nem látja jövőjét a monarchia tagjaként, és szeretné megtalálni a saját, önálló útját.

Bár azokban az években a jótékonysági munkái jelentettek számára némi elhivatottságot, akkori gondolatai ugyanazt tükrözik vissza, mint amikről a Tartalék című könyvében ír:

„Sok éven át úgy éreztem, hogy nem akarok felnőni. Úgy éreztem, hogy ki akarok szállni, de aztán úgy döntöttem, hogy maradok, és megkeresem a saját helyem. Mindig is biztosítani szerettük volna, hogy a monarchia fennmaradjon és szenvedélyesen ragaszkodunk ahhoz, amit képvisel. Viszont a jövőben nem mehet majd minden úgy, ahogy a királynő idején. Lesznek változások, és nagy lesz a nyomás, hogy mindezt jól csináljuk”

– nyilatkozta Harry.

Akkoriban még nem is sejtette senki, hogy kapcsolata Meghannal mennyiben bizonyul majd katalizátornak és sarkallja arra a herceget, hogy átértékelje kapcsolatát bátyjával, Vilmossal és apjával, Károllyal.

Kapcsolódó tartalom

Egy biztos, 2017 nyarán is volt jele annak, hogy a herceg a saját útját akarja járni:

„Elhatároztam, hogy viszonylag normális életet fogok élni, és ha elég szerencsés vagyok ahhoz, hogy gyerekeim legyenek, akkor nekik is megadhatom ezt. Nem akarunk csak egy rakás híresség lenni, inkább jóra szeretnénk használni a szerepünket”

– fogalmazott akkoriban Harry herceg.

Harry és Meghan, vagyis Sussex hercege és hercegnéje 2020 januárban jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszavonul a brit királyi család magas rangú tagjaiként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné kíván válni, ami után Kanadába, majd Kaliforniába költöztek.

Forrás: Daily Mail

Ajánljuk még