Aktuális

Hajtóvadászat! Kettős gyilkos szökött meg a börtönből

Tina Turner átélte, amit egy anyának sem szabadna: mindkét fiát eltemette

| Szerző: hirado.hu
A 83 éves korában elhunyt Tina Turnernek négy gyermeke volt. Két örökbe fogadott fia, exférje, Ike előző kapcsolataiból született, míg saját gyermekeit négy év különbséggel elvesztette.

Szerdán Svájcban örökre elhallgatott a zenei világ egyik leghíresebb és legkedveltebb hangja. Hosszú betegség után elhunyt Tina Turner. Rendkívüli zenei karrierjét azonban sokszor elhomályosították magánéleti tragédiái.

Tina Turner (Fotó: EPA/Maciej Kosycarz)

Évek óta súlyos betegségekkel küzdött

Az énekesnőnek régóta egészségügyi problémái voltak, hogy milyen betegség volt végzetes számára, azt nem közölték a nyilvánossággal, a hivatalos közlemény szerint természetes okok álltak halála mögött.

Tina mindössze két hónappal a halála előtt figyelmeztette követőit a magas vérnyomás veszélyére, amellyel már az 1970-es évek óta küzdött. A rosszul szabályozott vérnyomás miatt 2009-ben agyvérzést kapott. Felépülése során tudta meg, hogy a veséi leálltak. 2016-ban újabb csapás érte, amikor vastagbélrákot diagnosztizáltak nála, és meg kellett küzdenie a kezelés kellemetlen mellékhatásaival. A stroke után Turner abbahagyta a felírt magas vérnyomás elleni gyógyszer szedését, mivel úgy gondolta, hogy a tablettáktól rosszabbul érzi magát. Egy barátja ekkor győzte meg, hogy homeopátiás gyógymódot alkalmazzon.

Mint áprilisi posztjában írta, ez súlyos hiba volt.

Kapcsolódó tartalom

Mindkét fiát eltemette

Tina Turner mindössze 18 évesen adott életet első gyermekének, Carig Turnernek. Fia apja, Raymond Hill, a Kings of Rhythm nevű blueszenekar szaxofonosa volt. Craig, aki a Santa Monica College-ban tanult, ingatlanügynökként dolgozott a Rodeo Realtynél, a San Fernando-völgyben. Tragikus módon Craig 2018-ban, 59 évesen öngyilkos lett otthonában, a kaliforniai Studio Cityben.

Az énekesnő 1960 októberében adott életet második fiának, Ronald „Ronnie” Renellenek, aki akkori férjétől, az őt gyakran bántalmazó, Ike-tól született. Ronnie a szülei nyomdokaiba lépve a show-bizniszben helyezkedett el, és édesanyja mellett ő is szerepelt az 1993-as What’s Love Got to Do with It című filmben, amely Tina sztárrá válását mutatta be. Ronnie Turner 2022 decemberében az otthona előtt az utcán összeesett és meghalt. A boncolás során kiderült, hogy vastagbélrák szövődményei okozták hirtelen halálát.

Kapcsolódó tartalom

Tinának van két örökbe fogadott fia, exférje, Ike korábbi kapcsolataiból. Ike Jr. szintén énekes lett, míg Michael egy rehabilitációs otthonban lakik. Mint Ike Jr. azt mondta legutóbbi interjújában, évtizedek óta nem beszéltek Tinával, de anyagilag végig támogatta őket.

„Éltem, majd meghaltam, meg kellett tanulnom, hogyan kell túlélni” – mondta egyszer Tina a hullámvölgyekkel teli életéről.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még