Rendkívüli

Tudják, hol van Suhajda Szilárd, hajnalban indult a keresőcsapat

Most bárki meghívót kaphat a Roxfortba

| Szerző: hirado.hu
Ez minden Harry Potter-rajongó vágya, és most itt a lehetőség, hogy egy szerencsés kezébe kerüljön az ikonikus könyv- és filmsorozat egy apró, de jelentős darabja.

Árverésre bocsátanak egy, az első Harry Potter-filmben használt levelet a Roxfortba. A kellék egyike volt annak a több száznak, amelyek az első filmben, a Harry Potter és a bölcsek kövében berepültek a kéményen és a postaládán keresztül a Privet Drive 4-es szám alatt található házba.

A film címszereplője, Harry éppen 11. születésnapja előtt áll, amikor megérkezik az első levél a roxforti meghívóval. Nagynénje és nagybácsija azonban eltökélték, hogy Harryt nem engedik az iskola közelébe, ezért megsemmisítették a levelet. Mivel a meghívó nem került kézbesítésre, egyre több és több levél érkezett a Dursley-család otthonába, amelyeket rendre elégettek a felnőttek. Végül egy napsütéses vasárnap délelőtt Vernon bácsi megkönnyebbülve nyugtázta, hogy aznap nincs posta. Nem sokkal később levelek százai ömlöttek be a kéményen és a bejárati ajtón található postaládán keresztül.

A forgatáson használt egyik levél most árverésre kerül, és várhatóan legalább 10 ezer dollárért (~3,5 millió forint) fog elkelni. Julien’s Auctions árverésen kelt el a Harry Potter franchise legnagyobb pálcakollekciója is, egyes darabokért több tízezer dollárt fizettek.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még