Aktuális

Hajtóvadászat! Kettős gyilkos szökött meg a börtönből

A nap képe: együtt örült Karikó Katalin és Tom Hanks a díszdoktori címnek

| Szerző: hirado.hu
A magyar biokémikus, Karikó Katalin, akinek az mRNS-kutatásban végzett munkája nagyban segítette a Covid-vakcinák kifejlesztését, most tiszteletbeli díszdoktori címet kapott a Harvard Egyetemtől. Szintén elismerésben részesült a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks is.

A különleges ünnepségen Karikó Katalin egyike volt annak a hat kiemelkedő személyiségnek, akiket kitüntettek. Az eseményen, a Harvard 372. diplomaosztóján, amelyen 1850 főiskolai diplomát adtak át a végzősöknek, köztük Tom Hanks hollywoodi sztárnak, aki művészeti doktori címet kapott a Borostyán Ligás egyetemtől.

Karikóról és Hanksről egy közös kép is készült, melyen az arcukra van írva, mennyire örülnek a különleges és megtisztelő elismerésnek, nem is beszélve a találkozásról.

A tudomány díszdoktorává avatott Karikó Katalin biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztője és a művészetek díszdoktorává avatott Tom Hanks amerikai színész a Harvard Egyetem diplomaosztó ünnepségén a Massachusetts állambeli Cambridge-ben 2023. május 25-én (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

Hanks az ünnepségen vicces és inspiráló beszédet mondott, melyben kifejtette, hogy mennyire boldog, hogy úgy kap diplomát a Harvardon, hogy egy órára sem járt be.

Nem sokat tudok latinul, nem vagyok igazán szenvedélyes az enzimek terén, és a globális közpolitikát csak akkor csekkolom az újságokban, mielőtt a Wordle szójátékkal játszanék ” – viccelődött a színész, mielőtt arra buzdította a végzős diákokat, hogy álljanak ki a „küzdelemben megfáradt nép” közönye ellen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Harvard University (@harvard) által megosztott bejegyzés

Tom Hanks egyébként kapott az egyetemtől egy Wilson márkájú strandröpladát is, utalásként a Számkivetett című filmjére, melyben a labda volt az egyetlen társa.

Ajánljuk még