Rendkívüli

Felgyújtotta magát egy ukrán férfi a krakkói ukrán konzulátus előtt

J. K. Rowling döntött, ez lesz a Harry Potter sorsa

| Szerző: hirado.hu
Évek óta keringenek a pletykák egy nagyszabású Harry Potter-tévésorozatról – most végre valósággá válhat a rajongók álma.

A Bloomberg hírportál értesülései szerint a Warner Bros. Discovery és leányvállalata, az HBO között megszületett a megállapodás, a csatorna streamingoldala az HBO Max pedig be is rendelte a forgatókönyvet a J.K. Rowling regényei alapján készülő sorozathoz. Azt azonban leszögezték, hogy csak akkor valósulhat meg a sorozat, ha az írónő is áldását adja rá.

Úgy tűnik, hogy nem csak a rajongók, de J.K. Rowling is repesett a sorozat ötletére, így hivatalosan is zöld utat kapott a projekt. Az írónő producerként vesz majd részt a Harry Potter-széria stábjában.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a közönségnek lehetőséget adhatunk arra, hogy teljesen új módon fedezze fel a Roxfortot. A Warner Bros. J.K. Rowlinggal együttműködve mélyen elmerül az ikonikus könyvek mindegyikében” – mondta Casey Bloys, az HBO Max elnök-vezérigazgatója.

„Alig várom, hogy részese lehessek ennek az új adaptációnak, amelynek köszönhetően eddig soha nem látott részletességgel és mélységgel tudjuk majd bemutatni a varázsvilág tanulóinak életét”

– tette hozzá J.K. Rowling.

A hírek szerint nem előzménysorozatról lenne szó, hanem minden évad egy adott Harry Potter-könyvhöz kapcsolódna, természetesen új szereplőkkel. A sorozat állítólag egy egész évtizedet ölel majd fel, így a rajongók tíz évre visszacsöppenhetnek a Roxfortba és a három jó barát, Harry, Ron és Hermione életébe.

Kapcsolódó tartalom

A Hary Potter máig minden idők egyik legkelendőbb sorozata, a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend. A könyvekből – amelyeket 85 nyelvre lefordítottak – 25 év alatt 600 millió példányt értékesítettek, az azokat feldolgozó nyolc film pedig világszerte több mint 7,7 milliárd dolláros (2,7 billió forint) jegybevételt hozott.

Ajánljuk még