Aktuális

Vlagyimir Putyin elrendelte a tavaszi sorozást

Véget ért egy korszak, érkezik Bruce Willis utolsó filmje

| Szerző: hirado.hu
A mozikban és online március 31-én debütál a színész utolsó filmje, mellyel végleg elköszön a nézőktől, rajongóitól.

Mindenkit megdöbbentett a szomorú bejelentés, hogy Bruce Willis visszavonul, a demenciával küzdő akciósztár azonban még egyszer utoljára feltűnik a szélesvásznon, március 31-én mutatják be ugyanis utolsó filmjét, az Assassin című sci-fit.

A színész, aki először A simlis és a szende című sitcomban játszott szerepének köszönhetően vált ismertté, majd az 1988-as Die Hard című nagy sikerű film főszerepe óta akció- és drámafilmek ügyeletes főszereplője lett, olyan népszerű filmeket tudhat maga mögött, mint a Ponyvaregény és A hatodik érzék.

Az elmúlt három évben nem kevesebb, mint két tucat alacsony költségvetésű akciófilm készült Bruce Willis közreműködésével. Az Assassinnal majdnem pontosan egy évvel azután érkezik, hogy a családja bejelentette, hogy a színész afázia miatt visszavonul.

Kapcsolódó tartalom

Mivel Willisnek az utóbbi években nagyrészt pár perces szerepei voltak, rajongói nagyon várják az új filmet, hiszen a történet főbb karakterét bízták a tapasztalt színészre, még úgy is, hogy a forgatás idején már küzdött betegsége tüneteivel.

Nem tudjuk pontosan, hogy Willisnél mikor jelentkeztek a frontotemporális demencia jelei, de a beszámolók szerint az utóbbi években nehezen tudta megjegyezni a szöveget, néha dezorientáltnak tűnt, és fülhallgatón keresztül súgó segítette a munkáját.

Úgy tudni hogy 2020-ban bemutatott filmje, a Kódolt kockázat forgatásán is csupán néhány napot töltött, a filmben pedig a teljes képernyőideje nem több, mint hét perc.

A filmben Bruce a titkosszolgálati vezetőt, Valmorát alakítja, akinek csapata egy futurisztikus technológiát használ bevetésein, amely lehetővé teszi az emberei számára, hogy átvegyék mások testét. Az Assassinban a Legends of Tomorrow szereplője, Dominic Purcell is szerepel, valamint Nomzamo Mbatha és Mustafa Shakir.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emma Heming Willis (@emmahemingwillis) által megosztott bejegyzés

A film premierjén vélhetően nem vesz részt Willis, aki ritkán mozdul csak ki otthonából.

A család februárban közleményben adott tájékoztatást a 67 éves színész egészségi állapotáról, 11 hónappal azután, hogy nyilvánosságra hozták, hogy afáziát diagnosztizáltak nála, egy nyelvi rendellenességet, amely befolyásolja a kognitív képességeit. Mint kiderült, Bruce frontotemporális demenciában szenved.

A betegség a demenciás betegségek egy ritkább válfaja, mely olyan agyi rendellenességeket jelent, melyek az agy homloklebenyét és/vagy a halántéklebenyét érinti. Ezek az agyterületek felelősek a személyiségért, a viselkedésért, a beszélt nyelvért és annak megértéséért.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még