Aktuális

Elfogadta az Országgyűlés a kormánypártok békepárti határozatát

Károly koronázását egy új James Bond-történettel ünneplik

III. Károly brit király közelgő koronázása alkalmából új James Bond-sztorit rendelt az Ian Fleming Publications a brit színész-írótól, Charlie Higsontól.

A 64 éves szerző öt regényt írt már Az ifjú James Bond című, fiatal olvasóknak szánt könyvsorozatban, amelyben a későbbi titkos ügynök még tinédzserként tanulóéveit tölti az Eton College-ben.

Az On His Majesty’s Secret Service című regény május 4-én, két nappal III. Károly megkoronázása előtt kerül a boltokba éppen hatvan évvel Ian Fleming 1963-ban kiadott, Őfelsége titkos szolgálatában (On Her Majesty’s Secret Service) című regénye után, amelyben Bond még a királynőt szolgálta.

Az új 007-es történetben, amely a jelenben, a koronázás előtt két nappal játszódik, Bondnak a szertartás megzavarására tett kísérletet kell megakadályoznia.

Higson elmondta: nagyon örült a felkérésnek, és minden erejével azon volt, hogy lépést tartson a szűkös határidővel. “A történet megírása ilyen rövid idő alatt legalább olyan feszült és szorongató volt, mint egy Bond-küldetés” – tette hozzá, megjegyezve, hogy Fleming egyébként híres volt arról, hogy milyen gyorsan írt.

A történetről annyit árult el, hogy minden benne van, amit egy Bond-sztoritól elvárhat az olvasó: szex, erőszak, autók, egy veszélyes gonosztevő undok bérenccel, és persze maga a jól ismert, mégis kiismerhetetlen Bond.

Az új könyv eladásából származó összes jogdíjat a National Literacy Trust támogatására fordítják, amely hátrányos helyzetű gyermekek olvasási készségének fejlesztését támogatja.

Az új Bond-regény e-könyvként és Charlie Higson felolvasásában hangoskönyvként, valamint keménykötésben május 4-től lesz elérhető.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még