Fontos

Szentkirályi Alexandra: Holnap 10-től Kormányinfó!

Cserben hagyással vádolják a híres színésznőt, aki maradandó agysérülést okozhatott

| Szerző: hirado.hu
Egy síbaleset után állítólag segítségnyújtás nélkül távozott.

Egy optikus 2019-ben milliókra perelte be Gwyneth Paltrow színésznőt, aki 2016-ban észvesztő sebességgel száguldozott Utah állam sípályáján, Deer Valley-ben, és síbalesetet okozott.

Gwyneth Paltrow-t cserben hagyás miatt perli egy orvos egy 2016-os síbaleset miatt (Fotó: MTI/AP pool/Rick Bowmer)

A férfi komoly sérüléseket és maradandó agykárosodást szenvedett. A színésznő állítólag nem nyújtott segítséget, az esés után felállt, és egyszerűen továbbsiklott, megdöbbentve ezzel a hóban fekvő sérültet és a vele együtt lévő ismerőst.

A most 72 éves Terry Sanderson 300 ezer dollárt (108 millió forint) követel a színésznőtől, aki a beadvány idején figyelmére méltatlannak nevezte a férfi állításait.

Terry Sanderson optikus 300 ezer dollárt követel maradandó sérülései miatt Gwyneth Paltrow-tól (Fotó: EPA/Rick Bowmer/pool)

A héten elkezdődött per során meghallgatták a baleset egyetlen szemtanúját, Sanderson ismerősét, az 58 éves Greg Ramone-t, aki így írta le a történteket:

„Síeltünk lefelé a pályán, és akkor hallottam ezt a sikolyt. Odanéztem, és láttam, hogy ez a síelő egyszerűen belecsapódik Terry hátába. Egyenesen hátba vágta. Terry arccal lefelé feküdt a hóban, Gwyneth pedig rajta feküdt. Egy-két másodpercig tartott, majd a színésznő felpattant és továbbsiklott.”

A színésznő tagadja a cserben hagyást

Mindeközben Paltrow épp az ellenkezőjét állítja, szerinte ő volt az áldozat. Ügyvédje szerint a színésznő rá is kiáltott a férfira, aki több zúzódást okozott a színésznőnek az ütközéskor. Sanderson a semmiből kanyarodott a színésznő elé, amikor összeütköztek. Az esés után a Paltrow-t kísérő síoktatónak – aki elárulta neki a színésznő kilétét – azt mondta, jól érzi magát.

Gwyneth Paltrow Oscar-díjas amerikai színésznő tagadja az ellene felhozott vádakat (Fotó: MTI/EPA/AP pool/Rick Bowmer)

Ramone szerint viszont Sanderson a balesetet követően nem reagált, Paltrow pedig nem tett semmilyen erőfeszítést, hogy ellenőrizze a férfi állapotát, segítséget kérjen vagy elérhetőséget cseréljen. Amikor Sanderson magához tért, Ramone elmondta, hogy megpróbálta lehozni barátját a hegyről, de a tapasztalt síelő még a legalapvetőbb manőverekre sem volt képes, így kénytelenek voltak a síparancsnokság segítségét kérni.

A sérült ügyvédje szerint Paltrow gyerekeivel, Mosesszel és Apple-lel, valamint jelenlegi férjével, Brad Falchukkal síelt, amikor a színésznő meghallotta lánya hangját, aki síelés közben így elkapta a fejét és figyelmetlenségből csapódott védencének.

Paltrow ügyvédje jelenleg azt szeretné bizonyítani, hogy Sanderson maradandó sérülései egy korábbi balesetéből származnak és nem a színésznővel való ütközésből. Valamint állítja, a férfi azért hívta fel a parancsnokságot, mert megtudta, hogy híres embernek ütközött, és úgy gondolta hasznot húz belőle.

Sanderson a színésznőtől eredetileg 3,1 millió dollárt, azaz nagyjából 1,1 milliárd forintot követelt, melyet a bíróság elutasított, jelenleg 300 ezer dollár (108 millió forint) a követelés. Ha bebizonyosodik, hogy Paltrow-nak van igaza, ő egy jelképes egydolláros kártérítést kap, valamint a perköltséget kell kifizetnie vádlójának.

Ajánljuk még