Baleset

Lesodródott az útról és árokba borult egy busz, többen megsérültek

Imádja az internet, amit Chris Pratték csináltak a Super Mario zenéjéből

A hamarosan érkező mozi szinkronsztárjai acapellában adták elő a világhírű videojáték dallamait.

Javában zajlik a Super Mario Bros. népszerűsítő reklámkampánya, amelynek részeként most Jimmy Fallon műsorvezető segítségével, a mozi szinkronszínészei egy látványos és szórakoztató acapella előadásban hívták életre Koji Kondo szerzeményét.

A főszereplő Mario, a Marvel-filmek színészének, Chris Prattnek a hangján szólal meg, Peach hercegnőt Anya Taylor-Joy, Luigit Charlie Day, a főgonosz Koopa királyt pedig Jack Black szinkronizálta.

Az előadás legnagyobb meglepetése egyértelműen Mijamoto Sigeru japán videójáték tervező volt, akinek köszönhetően az egész világ megismerhette Mariót, a legrátermettebb nagy bajuszú olasz vízvezetékszerelőt.

A hamarosan érkező mozi azonban más, mint amit a Super Mario Bros. videójátékok sok millió rajongója megszokott az évtizedek során. A játékok világában Mario mindig megmenti Peach hercegnőt, akit a gonosz Bowser, a krétakori dinoszauruszra és teknősbékára egyaránt emlékeztető zsarnok folyton elrabol vagy más módon sanyargat. A Super Mario Bros: A film azonban nagyot csavar ezen a felálláson.

„Úgy találtuk, hogy a megmentendő hercegnő vonulat túl egyszerű, túl kell lépnünk rajta – magyarázta a film egyik rendezője, Aaron Horvath a Total Filmnek. – Abból indultunk ki, hogy a hercegnő a Gomba Királyság uralkodója, akinek legfontosabb feladata népének védelme. Vagyis Peach hercegnő államfő és hadvezér, márpedig ebbe nem fér bele, hogy mindig pont őt kell megmenteni. Úgyhogy Mario öccse, Luigi az, aki most bajba kerül, és Mario a harcias hercegnő segítségével indul el, hogy kiszabadítsa.”

A narratíva újragondolásában sokat segített, hogy a határozott és tettrekész Marióval szemben Luigi emberemlékezet óta aggodalmaskodó, néha pánikoló figura, tehát logikus következtetés, hogy inkább őt kell kihúzni a pácból. Ebben a felállásban pedig már adja magát, hogy Peach hercegnő dögös, vagány csaj, aki baj esetén azonnal a tettek mezejére lép, mert kizárólag a helyzet magaslatán érzi jól magát.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még