Fontos

Megrázó felvételek érkeztek a lángokban álló Párizsról

Gyógyíthatatlan betegségéről vallott a Vissza a jövőbe sztárja

| Szerző: hirado.hu
Michael J. Fox odaszólt azoknak, akik szánják őt Parkinson-kórja miatt.

A hollywoodi színész a minap elmondta, hogy hálás az életért amit él, még úgy is, hogy évtizedek óta küzd a Parkinson-kórral.

„A Parkinson-kór szívás, de élni még mindig jobb”

– mesélte a 61 éves Fox, akinél 1991-ben, 29 éves korában diagnosztizálták a betegséget, azonban csak nyolc évvel később hozta nyilvánosságra.

A színésznek nemrég jelent meg a David Guggenheim által rendezett, Still: A Michael J. Fox Movie dokumentumfilmje, amelyben őszintén beszél arról, hogy a Parkinson-kór hogyan hatott színészi karrierjére és arra, hogy milyen projekteket vállal mostanában.

Michael J. Fox és Christopher Lloyd amerikai színész a Vissza a jövőbe  bemutatójának 30. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi vetítésén (MTI/EPA/Jason Szenes)

„Nem bántam meg semmit az életemben. Nekem ezt osztotta a gép és én ezt elfogadtam. Megyek és megteszem a tőlem telhető legjobbat. De a szánakozó tekinteteket nem bírom. A szánalom a bántalmazás egy jóindulatú formája.”

Fox 2000-ben hozta létre a Michael J. Fox Alapítványt, hogy segítse a Parkinson-kórban szenvedők életét, valamint, hogy pénzt gyűjtsenek a betegség gyógyításának kutatására.

A betegség a központi idegrendszert érinti, gyakori tünete, a remegés, a mozgás- és beszédzavar, az emlékezetvesztés, és ezek idővel fokozatosan romlanak.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még