Időjárás

Szekrénybe a télikabáttal, beköszönt az igazi tavasz! Mutatjuk, mikor

Szem nem maradt szárazon a látássérült és autista kislány zongorajátéka után

| Szerző: hirado.hu
A 13 éves Lucy, aki győztese lett a The Piano című tehetségkutató műsornak, könnyekig hatotta a közönséget varázslatos játékával.

Lucy látássérült és autizmussal küzd, de még ezek sem szabhattak gátat az álmának, hogy egyszer zongoraművész lehessen. A 13 éves fiatal a Channel 4 csatorna The Piano című műsorának a versenyzője volt, tehetsége pedig lenyűgözte a zsűrit és a jelenlévőket is.

A műsor koncepciója szerint, a versenyzőknek egy-egy nyilvános helyszínen kell bemutatniuk tudásukat, mialatt a zsűri tagjai, a koncertzongorista Lang Lang és az énekes Mika egy titkos szobából figyelik a produkciót, és ez alapján döntik el, hogy a jelentkezők közül, kik azok, akik felléphetnek a döntőben, több száz ember előtt.

„Varázslatos dolgok történhetnek a zenével és Lucy rá az élő példa, hogy ennek semmi nem szabhat gátat”

– méltatta az ifjú zongoristát Mika.

Kapcsolódó tartalom

Lucy egy leedsi vasútállomáson egy Chopin darabot adott elő, a járókelők pedig mind a kislány köré gyűltek, hogy hallgassák a hihetetlenül megindító zongorajátékot. Egyesek azonnal a telefonjaikért nyúltak, hogy megörökítsék a nem mindennapi produkciót, mások pedig a könnyeiket törölgették.

A műsorban való szereplésekor Lucy a koncertteremben ülőket is a szívük legmélyéig meghatotta. Tehetsége, kitartása és lenyűgöző akaratereje pedig egészen az első helyig vitte őt.

Ajánljuk még