Gyász

Szívszorító búcsú: Közös sírba temetik a színésszel Tahi Tóth László özvegyét

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Picúr és Indi az Oscar színpadán találkoztak újra: Harrison Ford nyakába ugrott az Indiana Jones egykori gyereksztárja

| Szerző: hirado.hu
Ke Huy Quan közel 40 évvel ezelőtt az Indiana Jones és a végzet templomában szerepelt először a filmvásznon Harrison Ford mellett.

Telis-tele volt megható pillanattal a 95. Oscar-gála, de egyértelmű, hogy Ke Huy Quan gyermekien lelkes örömét senki sem szárnyalta túl, bár azt meglehetősen nehéz lenne eldönteni, hogy az Oscarjának, vagy a szobrot átnyújtó Harrison Fordnak örült jobban.

Közel 39 évvel azután, hogy Ke Huy Quan és Harrison Ford együtt szerepelt 1984-ben az Indiana Jones és a végzet templomában, vasárnap este az Oscar-díjátadón ismét találkoztak, amikor Ford adta át Quan filmjének, a Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak a legjobb filmért járó szobrot.

Kapcsolódó tartalom

Quan az elsők között volt a stábtagok közül, aki színpadra lépett, majd amikor meglátta Fordot, izgatottan mutatott rá, majd odaszaladt, hogy megölelje egykori kollégáját. A megindító találkozás volt a gála egyik legemlékezetesebb pillanata:

Az Indiana Jonesban Picúr karakterét alakító Quan gyermekszínészként indult, aztán a filmiparból húsz évre eltűnt. A most 51 éves színész az Oscar-szobrot megcsókolva felidézte, hogy története egy hajón kezdődött, megérkezése után pedig egy évig élt menekülttáborban, ahonnan végül eljutott Hollywood legnagyobb színpadára.

“Azt mondják, hogy ilyen csak a filmekben van. El sem hiszem, hogy ez velem történik. Ez az amerikai álom” – lelkendezett.

A párhuzamos dimenziókban játszódó sci-fi az idei filmes díjszezon nagy favoritja volt, a filmakadémia 11 Oscarra jelölte. A két Danielként emlegetett, egy évtizede együtt dolgozó alkotópáros a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb rendezés díját is elvitte. Az Oscar-díjak történetében ők lettek a harmadik rendeződuó a Coen fivérek és az 1961-es West Side Story rendezőpárosa, Robert Wise és Jerome Robbins után, akik együtt nyerték el a rendezői trófeát.

Kapcsolódó tartalom

A film, amely megkapta a legjobb vágásért járó díjat is, a négy színészi kategória Oscarjai közül is begyűjtött hármat: Michelle Yeoh a legjobb színésznő, Ke Huy Quan a legjobb férfi mellékszereplő, Jamie Lee Curtis pedig a legjobb női mellékszereplő lett.

Ajánljuk még