Aktuális

Fradi-vonat botrány: Szijjártó Péter is reagált

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bejelentést tettek Harry és Meghan gyermekeiről

| Szerző: hirado.hu
Lilibet Diana és Archie hivatalosan is hercegi rangra emelkedett, és ezt Harry és Meghan legnagyobb örömére végre a brit királyi család honlapján is megerősítették.

A sussexi pár közleményben jelentették be, hogy március 3-án megkeresztelték Lilibet Diana hercegnőt Los Angelesben. Noha Harry és Meghan mindent megtettek azért, hogy a lehető legtávolabb kerüljenek a királyi családtól (az Egyesült Államokba költöztek, kihúzták magukat minden királyi kötelezettségük alól), úgy tűnik a saját és gyermekeik hercegi címeire azért igényt tartanak.

A gyerekeknek elméletben már II. Erzsébet királynő halála után is automatikusan járt volna a rang, miután V. György király rendelete kimondja, hogy a mindenkori uralkodó unokáit megilleti a hercegi cím. A Buckingham-palota honlapján azonban mindeddig sem Archie, sem pedig Lilibet címét nem frissítették, holott minden más családtagét igen.

@hirado.hu Hercegi és hercegnői címet kaptak Harry és Meghan gyermekei #hiradohu#nekedbe #meghanmarkle#harry#news#hírek#fyp#fy#foryou#foryoupage#lilibet #archie ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

A People magazinnak nyilatkozó forrás szerint, Harry és Meghan attól tartottak, hogy Károly elveszi gyermekeiktől az őket megillető hercegi rangot, hogy ezzel vágjon vissza a sussexi pár hónapok óta tartó rágalomáradatára, azonban a királynak esze ágába sem volt ily módon revansot venni.

Kapcsolódó tartalom

III. Károly állítólag már Erzsébet halála után leült beszélni a fiával és megnyugtatta, hogy Lilibet Diana és Archie hercegi rangra emelkednek.

Noha hónapok teltek el a néhai uralkodó halála óta, a palota valamiért éppen most látta megfelelőnek a pillanatot, hogy a hivatalos honlapon átírja Harry és Meghan gyermekeinek titulusát.

(Fotó: Instagram/theroyalfamily)

Sokan úgy vélik, hogy Károly ezzel a gesztussal szeretne békét kötni kisebbik fiával és annak feleségével, akik a korábbi pletykákkal ellentétben, igenis megkapták a meghívójukat a király május 6-i koronázására. Egyelőre azonban még nem derült ki, hogy Harry és Meghan részt kíván-e venni az ünnepségen, annak fényében, hogy a sussexiek is meghívták Károlyt, Kamillát, Vilmost és Katalint Lilibet Diana keresztelőjére, de egyikük sem jelent meg az eseményen.

Ajánljuk még