Időjárás

Erős földrengések rázták meg Törökország déli részét, legalább hetvenen meghaltak

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

James Cameron maga járt utána a Titanic legnagyobb rejtélyének – lett volna rá mód, hogy Jack megmeneküljön

| Szerző: hirado.hu
James Cameron, az 1997-es nagy sikerű Titanic rendezője elárulta, Leonardo DiCaprio karaktere túlélhette volna a filmbeli Titanic-katasztrófát.

James Cameron még tavaly decemberben egy interjúban azt mondta, tudományos vizsgálatot végzett, hogy egyszer s mindenkorra bebizonyítsa, hogy a Titanic befejezésének van értelme – írja a Variety.

A rajongók több mint két évtizede vitatkoznak arról, hogy Leonardo DiCaprio Jackje túlélhette-e, hogy a rögtönzött ajtó-tutajon lebegjen Kate Winslet Rose-ával. A tudományos vizsgálatot a National Geographic hamarosan megjelenő „Titanic: 25 évvel később James Cameronnal” című különkiadása részletezi.

Kapcsolódó tartalom

Bár Cameron eredetileg azt mondta a sajtónak, hogy több elemzés is megerősítette, hogy csak egy ember maradhatott életben az ajtó-tutajon, a különkiadásban elismeri, hogy van egy lehetséges kimenetel, ahol Jack talán életben maradt.

A rendező felbérelt két kaszkadőrt, akik a forgatás idején DiCaprióhoz és Winslethez hasonló magasságúak és súlyúak voltak. Az 1997-ben bemutatott amerikai romantikus filmdráma és katasztrófafilm tutajjelenetét egy medencében rekonstruálták, hogy többféle elméletet és kimenetelt teszteljenek.

Az első eset során Cameron megcáfolta a rajongók elméletét, miszerint a tutajon egyszerűen elég hely volt ahhoz, hogy Jack és Rose is túlélje.

Bár elég hely van ahhoz, hogy Jack és Rose felférjen a tutajra, most mindketten veszélyes mennyiségű fagyos vízben vannak elmerülve”– jegyezte meg Cameron. A felvételeken látható, hogy a kaszkadőrpáros testének nagy része víz alatt van ebben az esetben.

A második teszt során Jack és Rose ismét ráfért a tutajra, de úgy helyezte el a testüket, hogy a felsőtestük – ahol a létfontosságú szervek vannak – a vízen kívül maradt. Ebben a forgatókönyvben mindkettőjük túlélési esélye megnőtt.

A kérdőjel ezzel a forgatókönyvvel kapcsolatban a kitartás. A kaszkadőrök jól kipihentek voltak, és képesek voltak hosszabb időre kitámasztani a felsőtestüket a vízből. Vajon Jack és Rose is meg tudta volna tenni ugyanezt?

Mire a filmben a szereplők a tutajnál találják magukat, már órákig tartó, kimerítő menekülést és a Titanic teljes elsüllyedését vészelték át. Több mint valószínű, hogy egyik szereplő sem rendelkezne a kaszkadőrök friss állóképességével, hogy képesek legyenek hosszabb ideig fenntartani a túléléshez szükséges testhelyzeteket.

A harmadik és egyben utolsó teszthez Cameron a kaszkadőrökkel elvégeztette az összes olyan megerőltető tevékenységet, amin Jack és Rose a filmben keresztülmegy, hogy kifárassza őket. Cameron egy olyan extra pillanatot is beiktatott, amely nem szerepel a filmben: Rose odaadja Jacknek a mentőmellényét.

Stabilizálódott” – mondta Cameron. „Olyan helyzetbe került, ahol ha ezt kivetítjük, akkor talán kibírta volna, amíg a mentőcsónak odaér. Jack talán túlélte volna, de rengeteg változó van. Azt hiszem, az volt a gondolatmenete, hogy nem fog egyetlen olyan dolgot sem tenni, ami veszélyezteti Rose-t, és ez 100 százalékban megfelel a karakterének.”

A kiemelt kép forrása: Getty Images.

Ajánljuk még