Fontos

Orbán Viktor: A kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mi történt a Váratlan utazás gyereksztárjával? Ennyit változott a cserfes Sarah Stanley

| Szerző: hirado.hu
Sarah Polley világsikerű rendező lett, bár hazánkban legtöbben a kanadai sikersorozat főhőseként ismerik a nevét.

Lucy Maud Montgomery kanadai írónő művei nagy népszerűségre tettek szert a filmes feldolgozásoknak köszönhetően. A kilencvenes években forgatott Váratlan utazás a mai napig is nagy kedvenc. Az írőnő a Prince Edward-sziget Clifton nevű városában született, mely helyszín sokszor megjelenik a műveiben, itt játszódik a Kevin Sullivan által rendezett filmfeldolgozások is, mint az Anne Shirley-filmek (Anna, Anna II., Anna – A történet folytatódik, Anna – Az új kezdet) vagy a Váratlan utazás című sorozat, bár maga a város, Avonlea kitalált.

Utóbbi főszereplője volt Sarah Polley is, aki a többi gyereksztárral ellentétben a mai napig is sikert sikerre halmoz, bár a kamerák mögött. A Sarah Stanley-t alakító színésznő már 44 éves, felhagyott a színészkedéssel, és ma már rendezőként tevékenykedik. Az ACTRA, a kanadai színészek és művészek képviselete 2020-ban az év asszonyának választotta. A 2017-es Alias Grace című Netflix-sorozathoz ő írta a forgatókönyvet Margaret Atwood regénye alapján.

Sarah Polley a 2023-as Golden Globe-on (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images)

Mostani sikere, A nők beszélnek azonban az Oscar-díj felé menetel, hiszen alkotását jelölték a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb film kategóriájában is a Filmakadémia díjára.

A dráma Miriam Toews 2018-ban megjelent azonos című regénye alapján készült, és a valóságban megtörtént események ihlették, amelyek a Manitoba-kolóniában, egy távoli és elszigetelt bolíviai mennonita közösségben történtek. A film főszereplői Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Judith Ivey, Ben Whishaw és Frances McDormand, aki egyben a film producere is.

Kapcsolódó tartalom

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="9102943"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2023/02/GettyImages-502841413-1-e1675262262828.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még