Rendkívüli

Korrupciós botrány Brüsszelben: az EP felfüggesztette két képviselő mentelmi jogát

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kidobóemberből lett hollywoodi filmsztár, most a kritikusokat is meggyőzheti Dave Bautista

| Szerző: hirado.hu
Dave Bautista biztonsági őrből lett színész, akit a legtöbben A galaxis őrzőiből ismerhetnek, bevallotta, hogy boldogtalanná tették a nyakába szakadt milliók.

Nehéz gyerekkor, anyagi gondok, aztán üstökösszerű karrier a szórakoztatóiparban, világhír. Hollywoodi történet a javából. Dave Bautista volt kidobóember, utána testépítő, kisvártatva pankrátorként vált Amerika kedvencévé. A ringben hatszoros világbajnok lett, végül pedig jött a film világa. Élete az amerikai álom beteljesülése, legalábbis első pillantásra. Sikeres, gazdag, de továbbra is keresi önmagát. Olyan szédítő sebességgel emelkedett a magasba, hogy sokáig csak levegő után kapkodott.

Dave Bautista a Kopogás a kunyhóban premierjén 2023. január 30-án (Fotó: Theo Wargo/WireImage)

„Szuperfélénk srác voltam, nem mertem a csajokkal barátkozni. Pénzem se volt. Folyton le voltam égve, mások hívtak meg egy italra, de előfordult, hogy kaját vettek nekem. Aztán egyik pillanatról a másikra lett egy tonna pénzem, a csajok meg szét akartak tépni, amire nem voltam felkészülve. Szóval az összes hibát elkövettem, ami csak benne van a közhelygyűjteményben”

– mesélt a küzdelmes kezdetekről a Men’s Health magazinnak.

Ahogy fogalmaz, „hülye cuccokat” vett: Lamborghiniket, Mercedeseket, Bentley-ket. Ám ettől csak még rosszabbul érezte magát.

Kapcsolódó tartalom

„Szégyellhettem magam, mert megkerestem azt a rengeteg pénzt, és a nagy része hülye cuccokra ment el, miközben anyámnak nem vettem házat belőle. Elszórtam a lóvét, pedig egy csomó jó dologra is költhettem volna. Segíthettem volna másoknak, vagy jótékonykodhattam volna az állatok javára. De bolond voltam, mert mindenáron meg akartam venni a boldogságot.”

Azóta Bautista már vett házat az anyjának, nem szórja a pénzt drága autókra, és lett komoly életcélja: olyan színész akar lenni, akit elismer a szakma. Hollywood tele van pankrátorból lett filmsztárokkal, Bautista azt szeretné, ha nem csupán egy lenne közülük, akit az izmai meg a szilaj nézése miatt tisztelnek.

A 2010-es években fokozatosan épült a filmes karrierje, a kezdeti akciómozik után A galaxis őrzői- és a Bosszúállók-franchise szerepei bizonyították, hogy Bautista eltökélten halad az A listás sztárok elitklubja felé. Ezt vehette észre M. Night Shyamalan rendező, aki rábízta a Kopogás a kunyhóban egyik főszerepét. Az apokaliptikus lélektani horrorban Bautista karaktere, Leonard társaival rátör egy családra, hogy választásra kényszerítse őket: valakit fel kell áldozniuk maguk közül, különben vége a világnak.

Az egykori pankrátor először mutatkozik be drámai színészként, és könnyen lehet, hogy Shyamalan filmjével eljött pályafutása nagy kiugrása. „A tökéletes választás a tökéletes szerepre, ami a tökéletes pillanat számára – válaszolta a rendező a ComicBook.com azon kérdésére, hogyan állta meg a helyét az a színész, aki főleg képregényhősök megformálásával lopta be magát a közönség szívébe. „A minap a barátaimmal vacsoráztam, akik kajánul megkérdezték: hogyhogy Dave Bautista, a pankrátor? Tiszta őrület! Milyen volt? Mire én: az év egyik legjobb alakítását nyújtja ebben a filmben. Nevetésben törtek ki, de lehűtöttem a kedélyeket: halál komolyan mondom, zseniális a srác.”

Ajánljuk még