logo

Műsorújság

Rendkívüli

Meghalt az ukrán belügyminiszter

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tudtán kívül ment férjhez Gina Lollobrigida, így játszotta ki a 34 évvel fiatalabb szélhámos

| Szerző: hirado.hu
Az elhunyt filmcsillag magánélete még nyugdíjas éveiben is szaftosabb volt, mint sok hollywoodi sztáré.

Az olasz filmipar tündöklő csillaga lenyűgöző szépségével, tökéletes alakjával és bájával, mindig is a férfiak ikonja volt. Lollobrigidát, aki 1947-ben elnyerte a Miss Róma címet, 19 évesen fedezték fel, és az 1950-es és 60-as évek egyik legismertebb olasz filmcsillaga és szexszimbóluma lett világszerte. Gina szívét azonban nem egy hollywoodi sármőr nyerte el, hanem Milko Skofic szlovén orvos, aki mellett élete legkiegyensúlyozotabb éveit töltötte, házasságukból egy fiuk született, az ifjabb Milko Skofic.

Gina Lollobrigida és férje, Dr. Milko Scofic (Fotó: Getty Images)

A házasságot azonban túl unalmasnak találta

Nyolc hónapnyi randevúzás után 1949-ben fogadott hűséget Milkónak, aki 22 év után 1971-ig volt a díva házastársa.

“A házasságok unalmasak és szinte mindig olyanok, mint a temetések, és a párok túl gyakran korlátozzák egymást”

– nyilatkozta Gina válása után, aki akkor kijelentette, hogy semmi pénzért nem akarna ismételten férjhez menni.

Fontos kiemelni, hogy ez nem azt jelentette, hogy száműzte volna a férfiakat az életéből, gyengéi voltak a fiatalabb urak, George Kaufman New York-i ingatlanügynök volt például az, akivel félrelépett házasságá végén.

Berlin, 2023. január 16.
1958. július 5-én készült kép Gina Lollobrigida olasz színésznőről, amint Horst Buchholz német színész kezet csókol neki a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
MTI/AP/Werner Kreusch

Azonban a botránya, amit a 80-as éveiben okozott viszonya a nála 34 évvel fiatalabb barcelonai üzletemberrel, még a hollywoodi berkekben is nagyot szólt.

Gina és Javier Rigau 2004-ben találkozott Monte Carlóban, 2006-ban és 2007-ban voltak együtt. Mint elmondta, 2006-ban valóban esküvőt terveztek, hozzá akart menni Rigau-hoz, de csak mert depressziós volt.

“Azt gondoltam, egy házasság segíthet nekem. Köztünk tulajdonképpen soha nem volt semmi. Csak partikra kísért el” – mondta Lollobrigida, aki “dögkeselyűnek” nevezte egykori kísérőjét.

A házasság legnagyobb meglepetésére mégis létrejött, a férfi ugyanis aláíratott vele egy spanyol nyelvű papírt, ami lehetővé tette, hogy Barcelonában Lollobrigida távollétében is megtarthassák a spanyol törvények szerint érvényesnek minősülő esküvőt.

Gina Lollobrigida és Javier Rigau a 2005-ós monte-carlói Rózsa bálon (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Maga Lollobrigida is feljelentett a fiatal spanyol üzletembert, viszont a házasságszédelgőnek tartott Javier Rigaut a bíróság végül felmentette a csalás vádja alól. A házasságot végül a Vatikán érvénytelenítette.

Ez az ügy, valamint a Gina kegyeit kereső fiatalabb férfiak állandó jelenléte késztette a színésznő fiát arra, hogy gyámság alá helyeztesse édesanyját. Milko Skofic elmondta olasz lapoknak, hogy anyja fiatal férfiakkal vette körül magát, akik csak az örökségre pályáztak. Skofic akkor azt állította, hogy két éve nem látta az anyját, akivel telefonon sem tudott kapcsolatba lépni “az őt körülvevő, csak az örökségre pályázó személyek miatt”. A bíróság azonban elutasította a 2014-ben beadott indítványt.

Kapcsolódó tartalom

Három évvel később Lollobrigida volt sofőrje miatt is a címlapokra került, aki két kézzel szórta a díva 36 millió euróra becsült vagyonnát.

A 29 éves Andrea Piazzolla, aki rövid idő alatt szédítő karriert futott be, apránként nyerte el az idén 90 éves Lollobrigida bizalmát. A fiatal férfi szabadon hozzáfért a színésznő bankszámláihoz, eladott Lollobrigida ékszereiből és ingatlanjaiból 7 millió eurónyit (2,2 milliárd forint), 15 luxusautó vagy -motorkerékpár bérléséről, illetve megvételéről kötött szerződést, Facebook-oldalán luxusjachtokkal és a luxusautókkal hivalkodott.

Mindeközben Gina látszólag nem bánta az ifjú széptevője költekezéseit, helyette saját fiát támadta, amiért bíróság elé vitte ezt az ügyet is.

“A saját gyerekem aláz meg, és veszi el a jogomat a békés öregségtől” – mondta könnyeivel küszködve egy tévéműsorban. A színésznő hosszú évekig nem tartotta a kapcsolatot sem a fiával, sem az unokájával, mondván ők csak azt bánják, hogy a mesés vagyonból nekik esetleg már semmi sem jut, mire oda kerül a sor.

Kapcsolódó tartalom

A hazájában Lollóként ismert színésznő az ötvenes-hatvanas évek mozijának egyik olasz sztárszínésznője volt. Utoljára 2011-ben a Box Office 3D című olasz filmben szerepelt, de az utóbbi évtizedekben elsősorban szobrászként és fotóművészként dolgozott.

A színésznő halálát családja jelentette be hétfőn. A filmcsillag egy római klinikán 95 éves korában hunyt el.

Ajánljuk még