logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elhunyt a legendás televíziós műsorvezető

| Szerző: hirado.hu
Békésen, családi körben hunyt el New York-i otthonában pénteken Barbara Walters, amerikai híradós műsorvezető és újságíró. A bostoni születésű riporter 93 éves volt.

„Barbara Walters békésen, szerettei körében hunyt el”erősítette meg a hírt Cindi Berger, Walters szóvivője a CNN-nek adott nyilatkozatában.

Walters 1961-ben kezdte országos televíziós karrierjét az NBC Today című műsorának riportereként, 1974-ben pedig társműsorvezetővé léptették elő.

Két évvel később, 1976-ban csatlakozott az ABC News csapatához, ahol első női műsorvezetőként vezette az esti híradókat.

Több műsort is elindított a csatornánál, eközben társműsorvezetője lett a csatorna 20/20 című műsorának. A fáradhatatlan riporter Richard és Pat Nixon óta minden amerikai elnökkel és first ladyvel készített interjút.

Sokan úgy emlékeznek Waltersre, mint a riporterre, aki könnyekre fakasztotta alanyait. Kiemelendő a Monica Lewinskyvel készített 1999-es interjúja, amit 48,5 millióan néztek meg, valamint az 1977-es történelmi jelentőségű közös beszélgetés Anvar Szadattal és Menachem Beginnel, az akkori egyiptomi elnökkel és az izraeli miniszterelnökkel.

„Úttörő volt nem csak a női újságírók, hanem minden nő számára” – emlékezett Waltersre szóvivője.

Kiemelt kép: Barbara Walters amerikai újságíró, televíziós személyiség (Fotó: EPA/Peter Foley)

Ajánljuk még