logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb 24 év börtön várhat Harvey Weinsteinre

| Szerző: hirado.hu
Egyrendbeli nemi erőszak és kétrendbeli szexuális zaklatás vádjában ismét bűnösnek találták Harvey Weinstein volt hollywoodi filmproducert, akár újabb 24 év börtönt kaphat tettéért.

A filmmogul jelenleg is börtönbüntetését tölti, még 2020-ban szabtak ki rá 23 éven szintén nemi erőszak, valamint szexuális zaklatás miatt.

Harvey Weinstein (Fotó: Getty Images)

Hétfőn újabb három vádpontban mondták ki a bűnösségét egy új perben, amely idén ősszel kezdődött. A két hónapja indult eljárásban több nő is azzal vádolta meg a producert, hogy befolyásával visszaélve magánjellegű találkozókra csábította őket, ahol erőszakoskodott velük. Ezek az esetek még 2005 és 2013 között történtek.

A Los Angeles-i bíróság nem mindegyik esetben tudta megállapítani, hogy Weinstein valóban elkövette az adott bűncselekményeket, így csak a vádak egy részében találták bűnösnek: egy rendbeli nemi erőszak és kétrendbeli szexuális zaklatás miatt ítélték el, büntetése, amelynek mértéke egy későbbi tárgyaláson dől majd el a napokban, akár 24 év börtön is lehet – írja a BBC.

A bukott producer ezúttal a korábbi tárgyalásoktól eltérően nem kerekesszékben jelent meg a bíróság előtt.

Harvey Weinsteint szexuális zaklatási botránya 2017-ben robbant ki. A bukott filmmogult több mint 80 nő, köztük ismert színésznők – Gwyneth Paltrow, Salma Hayek és Uma Thurman – vádolták meg szexuális visszaéléssel, ő azonban tagadta bűnösségét, és azt állította, hogy szexuális együttlétei mindig kölcsönös beleegyezésen alapultak.

Bűnösségét 2020 februárjában mondta ki az esküdtszék, az Oscar-díjas producer egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény – egy szexuális erőszak és egy szexuális kényszerítés – miatt kapott 23 év börtönt. Egyik áldozata egy színésznőjelölt, a másik egy produkciós asszisztens volt.

 

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még