logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

James Cameron végre elárulta azt, amit mindeki tudni akart az Avatarról

| Szerző: hirado.hu
James Cameron, az Avatar és az Avatar: A víz útja című készülő folytatás rendezője elmagyarázta, miért kék színű a na'vi nép.

A na’vi emberek három méter magas idegenek, akik a Pandora nevű bolygón élnek, és kivétel nélkül kék színűek. De, hogy ez miért van, arra eddig még soha nem kaptunk választ.

James az Empire-nek elmagyarázta, hogy azért választotta a kék színt, mert nem volt más karakter, aki már ugyanilyen színű volt.

„Ami a színt illeti: a zöld már foglalt volt. Régóta ábrázolják zöldnek a földönkívülieket, plusz ugye ott van Hulk. Az emberi színek, mint a rózsaszín vagy a barna, nem elég furcsák. Spongyabob meg sárga volt. Így nagyjából a kék és a lila maradt. A lila a kedvenc színem, így ezt használtuk Eywára és mindenre, ami a navik számára szent. Szóval maradt a kék.”

Itt zárójelben megjegyezhető, hogy Cameront valószínűleg nem figyelmeztették a készítők a kék szín kiválasztásakor a Hupikék törpikékre vagy a hindu vallás egyik istenére, Sivára, akit gyakran kék bőrszínnel ábrázolnak.

Kapcsolódó tartalom

A rendező elmesélte, hogy döntése mellett egy másik érv is szólt: „Anyukám mesélt az egyik álmáról, amelyben egy három méter magas kék színű nő volt hat mellel. Utóbbit inkább erőltettem, hogy ne csússzon át a film korhatárosba, de vallom, nagy inspirációt adott anyukám álma.”

Ajánljuk még