logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy egész hegyoldalt bevilágít a világ legnagyobb karácsonyfája

| Szerző: hirado.hu

Igazi olasz tradíció fényei viszik a karácsonyi hangulatot kilométerekre Gubbio álmos kis városkájától, mely ha nyáron nem is turistalátványosság, decemberben rengeteg látogató érkezik ide, hogy megcsodálhassák a világ legnagyobb karácsonyfáját – írja a Timeout cikke.

Az Umbria tartományban található Monte Ingino hegyoldalát többszínű égőkkel világítják meg, melyen önkéntesek négy hónapon át dolgoznak, hogy aztán december 7-én felkapcsolják az ünnep fényeit. A díszkivilágítást tavaly az Olasz Véradók Szövetsége kapcsolhatja fel idén, de korábban erre a megtiszteltetésre felkérték már Terence Hillt is, aki itt forgatta a Don Matteo című sorozatát, de Bendek pápát és Ferenc pápát is meghívták már az eseményre. 2017-ben az olasz űrhajós, Paolo Nespoli az űrből küldte a jelet a fényfa felkapcsolásához.

Idén a fát az umbriai régió elnöke, Donatella Tesei kapcsolja fel.

A karácsonyfát formáló kivilágítást először 1981-ben készítették el a helyiek, amihez 3000 égőt és 8,5 kilométernyi kábelt használnak fel. A fenyő maga 650 méter magasságból veti fényét az olasz városkára, mely ezzel az installációval 1991-ben Giunness-rekorder lett.

Ajánljuk még