logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ashton Kutcher a mélybe vetette volna magát, hogy megmentse ikertestvérét

| Szerző: hirado.hu
A színész kamerák előtt fakadt sírva, amikor fogyatékkal élő öccsével először adtak közösen interjút.

Ashton Kutcher leült az első közös interjúra az agyi bénulással született és szívátültetésen átesett ikertestvérével, Michaellel. A Paramount+ The Checkup With Dr. David Agus című műsorban a 44 éves színész elérzékenyülve, testvére kezét szorongatva beszélt az egészséggel kapcsolatos küzdelmeikről.

Közös történetük az anyaméhben kezdődött és igen nagy volt a Kutcher szülők meglepettsége, amikor a szülőszobában nem egy, hanem két gyermeknek adott életet Diane.

„Anyánk nem tudta, hogy ikreket vár, az ultrahangos vizsgálaton az orvos csak egy babát látott a monitoron”

– mesélte Ashton, aki után öt perccel később született meg Michael.

A fiúk közötti különbség már a születésük pillanatában nyilvánvaló volt. Míg Ashton 4700 grammal, addig Michael mindössze 1800 grammal jött a világra, senki nem hitte, hogy túléli az éjszakát.

„Amikor a szüleink elhoztak a kórházból, még nem tudták, hogy a szülés közbeni oxigénhiány miatt komplikációk léptek fel, és az agyi bénulás egy enyhe formája alakult ki, ami a látás és halláskárosodásban, valamint a beszédhibában nyilvánult meg nálam”

– mesélte Michael a Great Day műsorában.

Az ikrek közötti különbségek egyre láthatóbbá váltak, Ashton nagyobb volt és a korához mérten fejlődött, míg Michael a legtöbb dologban le volt maradva bátyja mögött. A nehézségek akkor kezdődtek, amikor a testvérek el kezdték az iskolát. Mivel Michael visszamaradottabb volt, mint kortársai, ezért gyakran kiközösítették őt, de Ashton mindig kiállt mellette.

Kapcsolódó tartalom

Michaelnél 13 évesen influenzaszerű tünetek jelentkeztek. Amikor egy hét után sem javult az állapota, Diane bevitte Michaelt a sürgősségi osztályra, ahol hamarosan kiderült, hogy megnagyobbodott a szíve, és transzplantációra van szüksége. Az orvosok három-négy hetet jósoltak a fiúnak. A transzplantáció volt az egyetlen reménye.

Miután megtudta bátyja állapotának súlyosságát, Ashton problémamegoldó üzemmódba kapcsolt.

„Azt gondoltam magamban, hogy ha valaki, akkor én alkalmas vagyok donornak. Odamentem a szüleinkhez és azt mondtam: oda adom neki a szívemet. És én ezt a lehető legkomolyabban gondoltam. Persze nem engedték meg, ezért már azon gondolkodtam, hogy leugrom az erkélyről, ha nincs más mód.”

(Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

Noha az esélyek nem Michaelnek kedveztek, az orvosok végül egyezést találtak, így a 13 éves fiú élhette tovább tinédzseréveit. Mindössze két évvel később azonban Michael testében vérrög keletkezett, és nyílt szívműtétre volt szüksége.

„Csak értetlenül álltam. Nem tudtam, hogy lehetek ilyen szerencsés, amikor a testvéremnek meg ilyen kínokat kell kiállnia. Nem éreztem fairnek. Ha tehettem volna az összes fájdalmát átvettem volna szívem szerint”

– mondta Ashton könnyáztatta arccal az interjú alatt.

Kutcherék csak egyikük a számos A-listás sztárnak, akik leültek David Agus rákszakértő, a CBS News orvosi munkatársa és a világ egyik vezető innovatív orvosi szaktekintélye mellé, hogy feltáró beszélgetéseket folytassanak személyes és néha ijesztő egészségügyi problémáikról és az életükre, valamint a családjukra gyakorolt hatásukról.

A műsorban Ashton Kutcher és ikertestvére mellett megszólalt még Oprah Winfrey, Maria Shriver, Howie Mandel, Amy Schumer, Nick Cannon, Jane Fonda és Lily Tomlin is.

Ajánljuk még