logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Oszlopnak csapódott és sportkocsijában égett halálra - a mai napig feldolgozhatatlan Paul Walker halála

| Szerző: hirado.hu
Már kilenc éve annak, hogy tragikus körülmények között elhunyt a hollywoodi színész.

A Halálos iramban-sorozat sztárja egy Porsche 2005 Carrera GT utasa volt, amikor a barátja vezette jármű nagy sebességgel lámpaoszlopnak csapódott és lángra lobbant 2013 novemberében a kaliforniai Santa Claritában. A tragédiában Walker barátja, az autót vezető Roger Rodas pénzügyi tanácsadó is elhunyt.

A 38 éves Rodas és a 40 esztendős Walker rajongtak az autósportért, társtulajdonosai voltak egy autóversenyző-csapatnak, Rodas maga is indult autóversenyeken, professzionális szinten vezetett, ezért is feltételezték, hogy az autó meghibásodása vezethetett a tragédiához.

A gyártót végül nem találták hibásnak, azonban Walker lánya, Meadow évekig pereskedett a Porschéval. A mai napig is a vállalatot tartja felelősnek azért, hogy olyan hibás autót készítettek, amely végzett az apjával, mivel nem épített be a kocsiba olyan biztonsági berendezéseket, amelyek megelőzhették volna a balesetet, vagy legalább megóvhatták volna Paul Walker életét. A Porsche gyár szerint ugyanakkor nem ők a felelősek a balesetért.

Los Angeles-szakértők szerint, nem műszaki hiba, hanem egyértelműen a gyorshajtás vezetett a halálos kimenetelű balesethez. Az autógyártó beperelésével Rodas családja is próbálkozott, ám a szövetségi bíró szerint nem tudtak semmilyen érdemi bizonyítékot felmutatni, amely azt támasztotta volna alá, hogy a gyár hibája okozta volna a tragédiát.

Paul barátja és színésztársa, Vin Diesel kilenc éve minden egyes Halálos iram-film kapcsán megemlékezik a tragikus hirtelenséggel elhunyt Walkerről, ahogyan halálának évfordulóján ezúttal is közös képet posztolt.

“Már kilenc éve… Szeretlek és hiányzol”

– írta a képaláírásban.

Paul testvére, Cody tavaly nyilatkozott a TMZ-nek, mennyire tiszteli Dieselt azért, amilyen megható emléket állított bátyjának, és amiatt, hogy a mai napig is Paul örökségének tekinti a Halálom iramban franchise-t.

“Azt hiszem Vin és az egész csapat, gyönyörű búcsút vett Paul karakterétől, azzal ahogyan a hetedik rész végén egyszerűen elautózik a naplementébe. Szerintem Pault is sokkolná hová jutott a sorozat, igazi száguldó cirkusz.”

Ajánljuk még