logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dicaprio olyan arcpirítóan beképzelt volt, hogy majdnem lecsúszott a Titanic főszerepéről

| Szerző: hirado.hu
Az ifjú, de már akkor is elbűvölő és tehetséges Leo viselkedésével nem szerzett jó pontot a filmet rendező James Cameronnál.

Leonardo DiCaprióról simán eltudjuk képzelni, hogy csak úgy átsiklik a meghallgatásokon, már ha egyáltalán kell ilyenekre járnia. Ez azonban nem volt mindig így. A 23 éves Leo castingja a Titanic főszerepére nem volt éppen zökkenőmentesnek mondható James Cameron szerint.

Az Oscar-díjas filmrendező a GQ magazinnak elmondta, hogy DiCaprio eredetileg nem volt hajlandó felolvasni Jack szerepét a próbafelvételen. Cameron ekkor azt mondta a fiatal színésznek: „Vagy olvasni fogsz, vagy nem kapod meg a szerepet.”

DiCaprio az első találkozón „mindenkit elbűvölt”, de a próbafelvétel kicsit nehezebben ment, mint amire a rendező számított. Dicaprio azt hitte, ezúttal majd Kate Winslettel találkozik, aki akkor már hivatalosan is megkapta a női főszerepet, és amikor Cameron megkérte a párost, hogy olvassanak fel pár sort, amit ő majd filmre vesz, Leo arcpirítóan reagált.

„Pár nappal az első találkozó után visszajött és én bekísértem egy szobába, hogy felvegyünk néhány próbafelvételt. Megtorpant és közölte, hogy ő nem olvas fel. Szóval megráztam a kezét és megköszöntem, hogy befáradt.”

Dicaprio akkor már túl volt néhány kasszsiker filmen, hollywoodi szívtipró státuszát pedig nem is igazolgatta jobban semmi, minthogy a rendező női kollégái szinte egymást taposták a casting irodában, amikor a fiatal színész megérkezett. Leo akkoriban úgy gondolta, neki már nnem kell holmi szövegeket felolvasnia, automatikusan övé a Titanic főszerepe.

Kapcsolódó tartalom

A rendező elmesélte, hogy DiCapriót teljesen meglepte a reakciója, és amint rájött, hogy Cameron komolyan mondja, azon nyomban meggondolta magát. A próbafelvétel fantasztikusan sikerült, Kate Winslet és Leonardo DiCaprio ragyogtak a kamerák előtt, aminek köszönhetően a Titanic minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett 1997-ben.

Ajánljuk még