logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyilkosság gyanúja merült fel A korona forgatása miatt

| Szerző: hirado.hu
A rendőrök kis híján nyomozást indítottak egy folyóból előkerült test miatt.

Az 5. évad februári forgatása közben tolvajok két nagy teherautónyi antik kelléket loptak el a forgatásról, és néhány darabot egy közeli folyóba dobtak. Köztük egy élethű holttestbábut, amelyet az ötödik évad hatodik epizódjában használtak volna fel.

A bábut, amelyről csak később derült ki, hogy nem emberi holttest, járókelők fedezték fel, arccal lefelé a folyóban.

„A rendőrség gyilkossági nyomozásként kezelte az ügyet, mert az egyik bábunk, amelyet eltulajdonítottak, nem messze a lopás helyszínétől, arccal a vízben úszott a folyóban. A hatóságok azonnal azt gondolták, hogy gyilkossággal állnak szemben, de valójában csak egy gumihulla volt. Beletelt egy kis időbe mire rájöttek”

– mesélte az esetről a Varietynek Alison Harvey A korona egyik díszlettervezője.

Kapcsolódó tartalom

„A forgatásról ellopott régiségek megtalálása nem volt prioritás számukra, mert azt hitték, hogy egy gyilkosságra kell fényt deríteniük” – tette hozzá Martin Childs produkciós vezető.

Mint kiderült, az élethű holttestbábu 13 ezer fontot (5,7 millió forint) ért és szinte a megszólalásig hasonlított egy meztelen halott emberre.

Kapcsolódó tartalom

„Teljesen érthető, hogy a rendőrség miért hitte, hogy gyilkossággal állnak szemben. A helyükben én is ezt gondoltam volna”

– mondta Allison Harvey.

A királyi családról szóló népszerű sorozat ötödik évada november 9-én debütál a Netflixen.

Ajánljuk még