logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elhunyt a Folytassa... filmek színésze, hangja a Harry Potterrel vált világhírűvé

| Szerző: hirado.hu
Kilencvennyolc éves korában elhunyt Leslie Phillips, aki hangjával keltette életre a J. K. Rowling által megálmodott Teszlek Süveget. Számtalan moziban – többek között a Folytassa… filmekben – is szerepelt.

A legendás színész szórakoztatott kicsiket és nagyokat egyaránt közel nyolc évtizedes pályafutása során. Az idősebb generáció a Folytassa-filmekből, azokon belül is a Folytassa, nővér!, a Folytassa, tanár úr!, a Folytassa, rendőr! és a Folytassa, Kolumbusz! vígjátékokban láthatták, míg a fiatalabb korosztály a kétezres években hódító útjára indult Harry Potter-filmekben zárták a szívükbe, mint a mindig bölcs és kissé megviselt állapotban lévő Teszlek Süveg, akinek a hangját adta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Quirks & Quidditch (@quirksandquidditch) által megosztott bejegyzés

Philips, aki pályafutása alatt 150 filmben játszott, 2015-ben súlyos agyvérzést kapott, az elmúlt években otthon lábadozott.

A leginkább komédiás színészként hírnevet szerzett tehetség életét sorozatos tragédiák kísérték.

Első felesége, Penny Bartley, akivel a válás után is nagyon jó barátságot ápolt, 1981-ben egy lakástűzben életét vesztette. 2011-ben pedig második felesége, az egykori Bond-lány, Angela Scoular öngyilkossága rázta meg.

Kapcsolódó tartalom

A színészre újra rátalált a szerelem, 2013 decemberében feleségül vette harmadik feleségét, Zara Carrt. Neki köszönhette az életét, a nő ugyanis a mentők kiérkezéséig lélegeztette, miután 2015-ben szélütést szenvedett.

A most 63 éves Zara így búcsúzott: „Egy csodálatos férjet veszítettem el, és a közönség egy igazán nagyszerű és tehetséges showmant.”

Philips a Chapnek adott egyik utolsó interjújában 2020-ban azt mondta, hogy csodálatos karriert tudhat magáénak, ami miatt nagyon szerencsésnek érzi magát, de visszagondolva már bánja, hogy a munkája miatt nem tudott több időt tölteni a gyerekeivel, és sajnálja, hogy nem látta őket felnőni.

Ajánljuk még