logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lelőtt operatőr: a rendőrség lezárta a nyomozást Alec Baldwin ügyében

A rendőrség átadta a nyomozati anyagot az ügyészségnek Halyna Hutchins operatőr halála ügyében, akit egy kellékfegyverrel lőtt le véletlenül Alec Baldwin hollywoodi színész a Rust című westernfilm forgatásán tavaly októberben.

Az egyesült államokbeli Új-Mexikóban található Santa Fe seriffhivatalának szóvivője, Juan Rios helyi idő szerint csütörtökön elmondta: két mappát adtak át a körzeti ügyészségnek. Az információkhoz nem mellékeltek vádemelési javaslatot. Az ügyészség a bizonyítékok elemzését követően dönt a vádemelés szükségességéről.

Alec Baldwin október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című western forgatása közben lőtte le a vezető operatőrt, a 42 éves Hutchinst és sebesítette meg Joel Souza rendezőt egy olyan kellékfegyverrel, amelyben mindmáig tisztázatlan módon éleslőszer volt.

Baldwin elhárította magától a felelősséget a szerencsétlen halálesetért. A rendőrségi nyomozás célkeresztjében is elsősorban David Halls rendezőasszisztens és a fegyverszakértők voltak.

Halls anélkül adta Baldwin kezébe a nagy kaliberű revolvert, hogy a fegyver megtöltése közben vagy után konzultált volna a helyszínen dolgozó fegyverszakértőkkel. Felrótták neki azt is, hogy biztonsági koordinátorként semmit sem tett a nagyobb biztonság érdekében, amikor a végzetes lövést megelőzően két alkalommal is elsült véletlenül egy-egy lőfegyver a forgatáson.

Hutchins családja korábban keresetet nyújtott be Baldwin és a produkció biztonságáért felelős stábtagok ellen, de

a feleknek végül sikerült peren kívül megegyezniük.

Ettől függetlenül a jelenlegi esetben az ügyészég dönthet úgy, hogy vádat emel például gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, mert a polgári peres eljárás eredménye nincs hatással a nyomozás kimenetelére – közölte egy ügyészségi szóvivő október elején.

Új-Mexikó áprilisban a kiszabható legmagasabb, 137 ezer dolláros pénzbírsággal sújtotta a Rustot készítő céget a munkavédelmi előírások durva megszegése miatt.

Ajánljuk még