logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szakított az Adidas Kanye Westtel

| Szerző: hirado.hu
Felbontotta a szponzori szerződést Kanye West Grammy-díjas amerikai rapperrel a német Adidas. A sportszergyártó óriáscégnek saját közlése szerint akár 250 millió euró nettó bevételkiesést is okozhat a kapcsolat megszakítása.

Az Adidas nem tűri el az antiszemitizmust és a gyűlöletbeszéd semmilyen formáját. A zenész közelmúltban tett kijelentései és cselekedetei elfogadhatatlanok, gyűlöletkeltők és veszélyesek, valamint sértik a cégnek a sokféleségről és a befogadásról, a kölcsönös tiszteletről és a korrektségről vallott nézeteit – hangoztatta keddi közleményében a sportszergyártó német óriáscég, amelynek saját közlése szerint

akár 250 millió euró nettó bevételkiesést is okozhat a kapcsolat megszakítása.

Kapcsolódó tartalom

A vállalatra egyre nagyobb nyomás nehezedett hírességek és a közösségi média szereplői részéről annak érdekében, hogy lépjen fel Kanye West ellen. A cég a hónap elején már közölte, hogy „felülvizsgálja” busás hasznot hozó edzőcipő-szerződését a sztárral.

Mint ismert,

Kanye West azzal váltotta ki a nyugati mainstream média haragját, hogy a Párizsi Divathéten saját tervezésű pólóban jelent meg, amelyen a „White Lives Matter” (A fehér életek számítanak) felirattal kritizálta az amerikai woke mozgalmat.

Ezt követően az Adidas szóvivője arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy áttekintik a Westtel folytatott együttműködésüket. Habár a vállalat nem konkretizálta, hogy miért döntöttek a partnerség felülvizsgálata mellett, azt megjegyezték, hogy együttműködéseiket mindig a közös tisztelet és a közös értékek határozza meg.

Az esetről a Mandiner is közölt cikket, amelyben kitértek az Adidas múltjára is.

„Az Adidas vállalkozást az első világháború után a két Dassler fivér, Adolf és Rudolf alapította. A cég nevét Adolf Dasslerről kapta, aki Bajorországban született. [….] Később a testvérek viszonya megromlott, Rudolf kivált a cégből, saját vállalkozást alapított, ebből lett a Puma. Mind Adolf, mind Rudolf Dassler meggyőződéses nácik voltak; az NSDAP-be 1933-ban léptek be.”

Ajánljuk még