logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Állandó fájdalmakkal élt: ez okozta Harry Potter-filmek Hagridjának halálát

| Szerző: hirado.hu
A színész több fájdalmas egészségügyi problémával is küzdött.

Nincs Roxfort Hagrid nélkül – ez a mondat minden Harry Potter rajongó fejébe belevésődött, az imádott félóriást alakító 72 éves Robbie Coltrane-től azonban múlthéten könnyes búcsút kellett vennie az egész világnak.

A brit színészlegenda több betegségben, többek között többszörös szervi elégtelenségben hunyt el – derült ki a halotti bizonyítványából. Úgy tudni, a Harry Potter-sztár már jó ideje rosszul volt, cukorbetegséggel és elhízással is küzdött.

Coltrane, aki október 14-én hunyt el, a The Mirror beszámolója szerint szepszisben, alsó légúti fertőzésben és szívblokkban halt meg.

A szepszis akkor következik be, amikor egy fertőzés szélsőséges reakciót vált ki a szervezetben, míg a szívblokk az, amikor a szívet irányító elektromos impulzusok késnek, vagy blokkolódnak.

Kapcsolódó tartalom

Coltrane csontritkulásban is szenvedett, ami miatt későbbi éveiben kerekesszékhez volt kötve, és „állandó fájdalmakkal” élte a mindennapjait.

A Harry Potter-filmek szeretett Hagridja Anthony Robert McMillan néven született Glasgow-ban, ott végzett művészeti iskolát, majd festői képességeit kétségbe
vonva a színészetre váltott.

Első filmszerepét 1979-ben kapta, ezután filmekben és tévésorozatokban tűnt fel kisebb szerepekben, puszta testméretei is segítettek neki, hogy kitűnjön a tömegből.

Háromszor tüntették ki a brit filmes Bafta-díjjal, 1994-ben, 1995-ben és 1996-ban is neki ítélték a legjobb tévészínésznek járó elismerést. Játszott két James Bond-epizódban, az Aranyszem és a Világ nem elég című filmekben.

J. K. Rowling Harry Potter-regényfolyamának megfilmesítésekor az elsők között kérték fel a Roxfort varázslóiskola gondnokának, Rubeus Hagridnak a szerepére. A nyitó epizód, A bölcsek köve 2001-ben debütált, Coltrane a jóságos óriás megformálójaként újabb, fiatal rajongókat szerzett magának.

Ajánljuk még