logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A halál küszöbéről tért vissza a Jóbarátok főszereplője, az orvosok már lemondtak róla

| Szerző: hirado.hu
Először beszélt nyíltan súlyos függőségeiről Matthew Perry, aki elárulta, négy évvel ezelőtt majdnem belehalt az opioidok túladagolásába. Az orvosok szerint mindössze két százalék volt az esélye a túlélésre.

November elsején jelenik meg Matthew Perry „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” című memoárja, melyben három évtizedig tartó súlyos függőségeiről is őszintén beszélt – írja az Independent. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matthew Perry (@mattyperry4) által megosztott bejegyzés

Perry megdöbbentő őszinteséggel vallotta be, hogy 49 évesen függőségei miatt majdnem meghalt: opioid függősége vastagbelének szétrepedéséhez vezetett, ami miatt a Chandler Binget megformáló színész hetekig küzdött az életéért – két hetet volt kómában és további öt hónapot kellett kórházban töltenie.

Az orvosok azt mondták a családomnak, hogy két százalék esélyem van a túlélésre. Ekkor kerültem igazán közel ahhoz, hogy véget érjen az életem” – mondta.

Az 53 éves  Matthew Perry 24 éves volt, amikor megkapta a szarkasztikus Chandler Bing szerepét, amelyet a sorozat egy évtizede alatt játszott. Amikor megkapta a szerepet, alkoholfüggősége éppenhogy elkezdődött.

Alkohol- és drogproblémái végigkísérték a színészt a Jóbarátok évadain, azonban a People-nak adott exkluzív interjújában elmondta, színésztársai reménysugarat jelentettek számára a sötét időkben. „Megértőek és türelmesek voltak. Azt lehet mondani, hogy a sorozatban való szereplés megmentett engem” – mondta a magazinnak a könyv megjelenése előtt.

Kapcsolódó tartalom

Ha évadról évadra megnézzük a súlyom – amikor van rajtam extra súly az az alkohol, amikor sovány vagyok, akkor az a tabletták miatt van. Amikor kecskeszakállam van, az az, amikor nagyon nagyon sok tablettát szedtem egyszerre” – írja a memoárjában.

Kezdetben még kordában tudta tartani a függőségét

Valahogyan tudtam kezelni, de mire 34 éves lettem, már nagyon nagy bajba kerültem” – mondta, miközben megjegyezte, hogy elérte azt a pontot, amikor napi 55 Vicodint vett be, és mindössze 58 kilót nyomott.

Perry őszintén vallott visszaeséseiről is, összesen 15 alkalommal járt elvonón és 14 műtéten esett át a függősége által okozott problémák miatt, ekkor történt az, hogy vastagbele szétrepedt az opioidok miatt.

Ez persze kihatott na Jóbarátokra is, és talán ami a legsokkolóbb, hogy saját bevallása szerint nagyjából három évre nem is tud visszaemlékezni.

Perry szerint az, hogy megosztja tapasztalatait memoárjában, segíthet másoknak, akiknek szükségük lehet rá.

Azt hiszem, az olvasók meglepődnek majd, hogy bizonyos időszakokban milyen rosszul voltam, és milyen közel kerültem a halálhoz. A könyvemben leírtam, hogy ha meghalnék, az sokkolná az embereket, de nem lepne meg senkit. És ez egy nagyon ijesztő dolog, amivel együtt kell élni. Ezért remélem, hogy az emberek átérzik majd, és tudják, hogy ez a betegség mindenkit megtámad. Nem számít, hogy sikeres vagy-e vagy sem, a betegséget nem érdekli.”

Rendkívül szerencsés fickó vagyok. Hálás vagyok, hogy élek, az biztos. Ez pedig lehetőséget ad arra, hogy bármit megtehessek” – mondta Perry. „Ami a leginkább meglepett, az a rugalmasságom. Az, ahogyan képes vagyok talpra állni ebből a sok kínzásból és szörnyűségből. El akartam mesélni a történetet, még ha egy kicsit ijesztő is, hogy minden titkomat elmondom egy könyvben, nem hagytam ki semmit. Minden benne van.”

Ajánljuk még