logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Súlyos betegségéről vallott Elizabeth Olsen

| Szerző: hirado.hu
A Marvel-filmek gyönyörű színésznőjének 21 éves korában kezdődtek a rohamai.

Elizabeth Olsen kinőtt világhírű ikernővérei árnyékából, sőt mondhatjuk, hogy már túl is ragyogta őket. A 33 éves színésznő, aki nem kisebb szerepet, mint Wanda Maximoffot, avagy a későbbi Skarlát Boszorkányt alakította a Marvel kasszasikerű szuperhősfilmjeiben, most őszintén megnyílt az őt kínzó betegségről.

„21 éves koromig nem tudtam mi az a szorongás vagy a pánikroham. Aztán amikor New Yorkba költöztem óránként rohamok bénították le a testemet. Emlékszem, egyszer hazafele tarottam amikor rájöttem, hogy nem tudok átmenni az úton. A falnak vetettem a hátam és azt hittem, bármelyik pillanatban holtan eshetek össze”

– mondta a Variety-nek.

Cannes, 2017. május 20.
Elizabeth Olsen amerikai színésznõ a Wind River címû filmje bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. május 20-án. Az alkotás szerepel a május 28-ig tartó filmes seregszemle versenyprogramjában. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

A színésznő elárulta, hogy a rohamokat bármilyen másoknak apróságnak tűnő változások váltották ki.

„Ha a hidegből meleg lett vagy fordítva, ha az éhségből jóllakottság. Amikor a testemet valami változás érte azonnal elfogott a szédülés és mintha egy spirál húzta volna lefelé a fejemet.”

Kapcsolódó tartalom

Elizabeth-nek végül egy barátja, aki szintén pánikbetegségben szenvedett, segített kontrollálni a rohamait. Különböző gyakorlatokat tanított neki, például, hogy tegyen megfigyeléseket hangosan a környezetéről, arról, amit éppen lát, teremtsen kapcsolatot, egyfajta fogódzkodót, amire koncentrálhat, amikor magába szippantja a szédülés.

A színésznőnek sikerült leküzdenie a betegséget, de elárulta, hogy mindig tart a táskájában magánál gyógyszert vészhelyzetre, amit ugyan még soha nem használt, de jóleső, megnyugtató érzéssel tölti el, hogy ha nagy a baj, tud mihez nyúlni.

Ajánljuk még