logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mindenkit meglepett, amit a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Selma Blair tett

| Szerző: hirado.hu
A színésznő nemrég még csak botra támaszkodva tudott közlekedni, most pedig észvesztően ropja a Dancing With the Starsban.

A szklerózis multiplex ellenére Selma hétről hétre olyan produkciókat mutat be táncpartnerével, Sasha Farberrel, amit az egész világ szájtátva figyel. A múlt héten spárgával és cigánykerékkel nyűgözte le a közönséget, most pedig végig bekötött szemmel rumbázott Sheena Easton For Your Eyes Only című dalára a James Bond-tematika jegyében.

„Segített a zajok egy részének kizárásában. A műsor alatt túlterhelődnek az érzékszerveim, és sokat segített, hogy csukva volt a szemem”

– magyarázta Selma a zsűrinek a pontozás előtt.

Táncostársa hozzátette, hogy bekötött szemmel megszakad a kapcsolat az agy és a test között, és mivel sokszor látta a próbák alatt, hogy Selma becsukja a szemét, úgy gondolták érdemes egy esélyt adni neki az élő adásban is.

„Amikor a koreográfiát tanuljuk, és a szklerózis multiplex miatt nem tudja irányítani a testét, olyankor becsukja a szemét, hogy kizárja a zavaró tényezőket. Azt szerettem volna, hogy a lehető legkényelmesebben érezze magát a táncparketten, így megpróbáltuk, és sikerült. Kockázatos volt, de Selma káprázatosan helyt állt és nagyon büszke vagyok rá.”

Kapcsolódó tartalom

A színésznő 2018 októberében közösségi oldalán jelentette be, hogy orvosai szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála, 2019 nyarán pedig átesett egy három hónapos kezelésen, amely a színésznő egyetlen esélye volt a gyógyulásra.

Az őssejt-transzplantációra és a kemoterápiára azután volt szükség, hogy Selma már szinte egyáltalán nem tudta mozgatni a bal lábát, és alig tudta formálni a szavakat.

Ajánljuk még