logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Eladó az a birtok, ahol a Gyűrűk Ura-trilógiát is forgatták

| Szerző: hirado.hu
Eladó Új-Zélandon az a birtok, ahol a Gyűrűk Ura-trilógia egyes jeleneteit is forgatták. Az ingatlan potom 5,2 millió amerikai dollárért akár az öné is lehet.

A Fernside birtok története az 1800-as évek végére nyúlik vissza, amikor a terület még a gazdag Elgar család tulajdona volt – írja a dirt.com. 

Amikor azonban a birtokon álló rezidencia leégett, Elgarék megbízást adtak Heathcote Helmore építésznek, hogy tervezzen újat.

Az 1924-ben elkészült, elegáns vidéki kastély nyolc hálószobával, hat fürdőszobával, szalonnal, napozószobával,  étkezővel, könyvtárral, virágszobával, és borospincével is rendelkezik.

Az építészeti jellemzők közé tartozik a tölgy és a jarrah fából készült padlóburkolat, az eredeti csempe, a kandalló, valamint a lift, de még a „cselédcsengőket” is megtartották

A 892 négyzetméteres kastélyt végül 1949-ben eladták az amerikai nagykövetségnek. Később megint új gazdája lett a kastélynak, de ekkortól rohamosan pusztulásnak indult. Végül 2007-ben a mostani tulajdona elkezdte az az évekig tartó felújítási munkálatokat, ami a 4,8 hektáros kertre is kiterjedt.

Az ingatlan legfőbb nevezetessége azonban a birtokon található tó. Ezt ugyanis a Gyűrűk Ura-trilógiából két filmben is használták helyszínként.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még